Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren bij Engels station

Home Projecten Fietsparkeren bij Engels station

Rondom het belangrijkste station van het Britse Manchester, Manchester Piccadilly station, heeft ons Engelse dochterbedrijf op drie verschillende locaties het fietsparkeren verzorgd.Diverse overkappingen, etagerekken en fietsaanleunbeugels zorgen ervoor dat de vele reizigers hun fietsen veilig en beschut kwijt kunnen.

Fietsoverkappingen en etagerekken

Er zijn drie enkelzijdige, transparante FalcoRail overkappingen geplaatst. Twee FalcoRails zijn 5 meter lang, en 1 FalcoRail is 4 meter lang. De FalcoRail is een aantrekkelijke overkapping voor fietsen, zowel qua uiterlijk als functionaliteit. Het gebogen dak, het feit dat deze overkapping geen tussenstaanders heeft en de transparantie geven de overkapping niet alleen een mooie uitstraling, maar zorgen ook voor een licht en ruimtelijk gevoel.
Het materiaal van de overkapping bestaat uit thermisch verzinkt staal. De transparante beplating is gemaakt van helder polycarbonaat. Polycarbonaat is een hoogwaardig en slagvast materiaal dat 250 keer sterker is dan glas en perfect voor plaatsing in buitenruimtes. 
Deze overkappingen zijn geschikt voor alle Falco fietsenrekken, en ook voor onze etagerekken. Aan de kant van Fairfield Street kunnen in totaal 66 fietsen dubbellaags worden geparkeerd in etagerekken FalcoLevel Premium+.

Een dubbelzijdige FalcoRail van 7 meter staat op een andere plek in de buurt van het station. Ook hieronder staan etagerekken FalcoLevel Premium+, voor in totaal 64 fietsplekken.

Bij perron A, B en C is een FalcoGamma fietsoverkapping op maat geplaatst om de bestaande fietsaanleunbeugels te overkappen. Deze overkapping is net als de FalcoRail een moderne, transparante overkapping.  Door het open karakter is de sociale controle van buitenaf goed te handhaven.

 

Van de bovenstaande overkappingen zijn de stalen delen in oceaan blauw gepoedercoat.

Twee op maat gemaakte FalcoLok -250 overkappingen waar 24 fietsen in geparkeerd kunnen worden middels fietsenrek FalcoVert zijn ook te vinden op het buitenterrein rondom het station. De wandbekleding van deze overkappingen zijn vaak van hout, in dit geval is gekozen voor traliehekwerk. Bekijk hier allerlei soorten wandbekleding.FalcoVert is een verticaal fietsparkeersysteem, ideaal om ruimte te besparen.

Om forenzen een service te bieden voor als er iets mankeert aan hun fiets, bijvoorbeeld een lekke band, kunnen ze gebruik maken van de FalcoFiks fietsreparatiezuil 2.0. 

Tot slot zijn er ook nog zeven fietsaanleunbeugels geplaatst.

Advies

Dit project is uiteraard uitvoerig besproken met onze Engelse collega's, met veel verschillende overkappingen en fietsenrekken. Welke overkapping past waar goed, en welk fietsenrek is het meest geschikt? Onze projectadviseurs denken graag met u mee, en komen ook graag op locatie om te beoordelen welke Falco producten een oplossing kunnen bieden.U kunt contact opnemen via ons contactformulier, per mail naar info@falco.nl, telefonisich via (0546) 55 44 44 of via de chat.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!