Back to top
Tawk.to

Fietsoverkappingen en rolstoeloverkappingen op terrein Gelre Ziekenhuis

Home Projecten Fietsoverkappingen en rolstoeloverkappingen op terrein Gelre Ziekenhuis

Op het buitenterrein van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn zijn in opdracht van BAM Bouw en Techniek regio Oost een aantal overkappingen geplaatst voor verschillende doeleinden; zo staan er fietsoverkappingen waar bezoekers hun fietsen kunnen parkeren, een overkapping voor  betaal automaten en een overkapping voor rolstoelen.

Fietsoverkappingen voor bezoekers

Er zijn 4 FalcoGamma overkappingen geplaatst om in totaal 97 fietsen en 6 scooters in te parkeren. De fietsoverkappingen zijn dubbelzijdig en hebben allen een centrale draagkolom die boven uitloopt in twee draagarmen (uithouders) waaronder de fietsen en scooters gestald kunnen worden. Door het gebruik van helder poycarbonaat als dak bekleding blijft de overkapping open en licht. Door het open karakter is de sociale controle van buitenaf goed te handhaven. De stalen delen van de overkappingen zijn gepoedercoat in een zwartblauwe kleur.

Fietsenrekken

In de overkappingen zijn fietsenrekken van het model FalcoSound geplaatst. Er zijn verschillende rekken met diverse plaatsen geleverd, zowel enkelzijdig als dubbelzijdig.

Overkapping voor 2 betaalautomaten

Bezoekers die hun parkeerkaartje betalen, kunnen dit droog doen onder de overkapping.  Deze overkapping is aan drie zijdes voorzien van 8 mm helder gehard floatglas. Tussen de twee betaal automaten bevindt zich een tussenwand van 8 mm privacy glas. De stalen delen van deze overkapping zijn ook in het zwartblauw gepoedercoat.

Rolstoeloverkapping

Op het buitenterrein van het ziekenhuis is ook een ruimte waar  30 rolstoelen geparkeerd kunnen worden onder een overkapping. De overkapping is gemonteerd op beton en twee zijdes zijn voorzien van 8 mm helder floatglas. Ook de stalen delen van deze overkapping zijn gepoedercoat in zwartblauw, net zoals de stalen onderdelen van de overige overkappingen.

Multi functionele overkapping

Tot slot is er een overkapping geplaatst waaronder twee rijen van 15 rolstoelen onder kunnen staan en twee betaal automaten. Ook deze overkapping is voorzien van een tussenwand en drie wanden zijn bekleed met gehard floatglas.

Inrichting zorginstellingen

Falco heeft al meerdere buitenterreinen van zorginstellingen ingericht. De FalcoRoller is bijvoorbeeld uitermate geschikt als rolstoeloverkapping.  Op ons Pinterest bord zijn meer projecten te zien, niet alleen van overkappingen bij ziekenhuizen, maar ook straatmeubilair zoals buitenbanken en afvalbakken die geplaatst zijn op het buitenterrein van een zorginstelling.

Onze project adviseurs voorzien u graag van advies (info@falco.nl of (0546) 55 44 44).

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!