Back to top
Tawk.to

Fietsoverkapping en berging voor containers in 1 voor apotheek

Home Projecten Fietsoverkapping en berging voor containers in 1 voor apotheek

Bij apotheek Geesterduin in Castricum is een ruime overkapping geplaatst met een groendak. Een deel van de overkapping is bestemd om fietsen in te parkeren en  een deel is voor berging voor containers. Elk deel heeft een eigen afsluitbare deur.

Overkapping FalcoLok 500 en fietsparkeren

De overkapping FalcoLok 500 heeft een afmeting van 5 x 4 meter. In de 5 meter zijde zijn twee enkele draaideuren geplaatst. De deur die toegang geeft tot het fietsgedeelte is voorzien van een cilinderslot. De andere deur heeft een hangslotvoorziening.

Bij deze overkapping heeft u keuze uit vele wandbekledingen. Voor dit project is FSC® gecertificeerd hardhout gebruikt. Ook heeft deze overkapping een groendak. Een groendak heeft veel voordelen, naast dat een groendak er mooi uitziet. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding.

In het gedeelte waar acht fietsen geparkeerd kunnen worden zijn fietsenrekken Ideaal 2.0 geplaatst, met twee oplaadpunten.

Advies

Falco heeft meer dan zeventig jaar ervaring met fietsparkeren. De expertise, mogelijkheid tot eigen ontwerp en productie onder eigen dak biedt veel mogelijkheden om een passende fietsparkeervoorziening te maken. Falco's projectadviseurs geven u graag advies, ook op locatie. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze projectadviseurs via 0546 55 44 44 of via verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!