Back to top
Tawk.to

Fietsflat uitgebreid met etage-fietsenrekken FalcoLevel

Home Projecten Fietsflat uitgebreid met etage-fietsenrekken FalcoLevel

De behoefte aan fietsparkeervoorzieningen in Groningen neemt nog steeds toe. Daarom heeft de gemeente Groningen gekozen voor een extra verdieping op de bestaande Fietsflat achter het Stadsbalkon (Centraal Station). Ook op deze verdieping van de Fietsflat zijn FalcoLevel etage-fietsenrekken geplaatst.

De etage-fietsenrekken van Falco zorgen voor een verdubbeling van de fietsparkeercapaciteit. Perfect om in te zetten op drukke stations zoals in Groningen waar het op piekuren ontzettend druk kan zijn.

In de overige lagen van de Fietsflat staan ook FalcoLevel etage rekken gestationeerd. Met de uitbreiding van de 2e laag beschikt de Fietsflat in totaal over ruim 1300 fietsparkeerplaatsen. Op de nieuwe verdieping zijn ruim 450 fietsplaatsen gecreëerd.

Uitvoering project fietsflat

Tijdens de verbouwing van de Fietsflat heeft Falco de bestaande fietsenrekken opgeslagen op haar hoofdvestiging te Vriezenveen. Alle dubbelzijdige etage-fietsenrekken (ruim 500 fietsplaatsen in totaal) in de Fietsflat hebben in opslag gestaan op de hoofdvestiging van Falco in Vriezenveen. De enkelzijdige level rekken zijn direct ingezet op een andere locatie in Groningen, namelijk het Van Hallpad.

Falco’s montage planner Dirk Jansen vertelt over de samenwerking tussen Falco, gemeente en aannemer. “We hebben met alle betrokken partijen om tafel gezeten om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen; dat zorgde voor een goede uitvoering en prettige samenwerking”.

Rob Meyer, verantwoordelijk voor de realisatie bij de gemeente Groningen beaamt dat; “de samenwerking was goed op elkaar afgestemd. De tijdsplanning is ook gelukt, dat is nog wel eens een uitdaging wanneer je met meerdere partijen op één locatie werkt”.

De uitbreiding valt onder het plan Beter Benutten Fietsparkeren van de gemeente Groningen. Verkeerswethouder Paul de Rook heeft de Fietsflat intussen officieel heropend.

Fietsparkeeroplossing voor uw gemeente?

Heeft uw gemeente een fietsparkeeroplossing nodig? Neem contact op met uw Falco projectadviseur of bel 0546 55 44 44 voor een afspraak.

Gebruikte producten

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!