Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling voor het politiebureau Heerhugowaard

Home Projecten Fietsenstalling voor het politiebureau Heerhugowaard

In samenwerking met aannemerbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar en Leesberg van Pelt architecten uit Helmond hebben wij bij het politiebureau in Heerhugowaard een fietsenstalling geplaatst. Dit project maakte deel uit van de algehele renovatie van het politiebureau. Het mooie van dit project is dat de platen van het bestaande hekwerk doorloopt in de overkapping zodat er een aansluitend geheel ontstaat. De speciale wandbekleding is ook door Falco geproduceerd. Door de voorzijde te bekleden met dejo roosters 34x34x2 mm houdt de FalcoLok stalling toch een open karakter. De overkapping is toegankelijk via een enkele en een dubbele draaideur en is daardoor bovendien te gebruiken als fietsenstalling en als containerberging.

De FalcoLok is een uiterst flexibele overkapping van Falco (ook leverbaar als het open, FalcoZan model).  Door de vele mogelijkheden qua materiaal en ontwerp zijn deze overkappingen multifunctioneel inzetbaar. Eenzelfde overkapping kan dus meerdere functies herbergen door een onderverdeling te maken in de beschikbare ruimte. Naast de vele standaard afmetingen en wandafwerkingen zijn er steeds meer mogelijkheden ontstaan.  De S-maat oplossingen bieden variaties in doorzichtigheid, luchtdoorlatendheid en vochtwering.

De hoogte is 210 cm vanaf het maaiveld tot onderkant van het dak, dit is de vrije hoogte. Het dak is voorzien van een speciaal gelast G- profiel. Daardoor onstaat er een rondomliggende goot en een extra stevig dak. Het dak wordt bekleed met aluzinc damwandprofielplaat van maar liefst 1 mm dik.

De FalcoLok kenmerkt zich binnen de markt doordat hij zeer stevig en vandaal bestendig is. Daardoor is de FalcoLok serie bijzonder populair en een veel toegepaste overkapping.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!