Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling voor het politiebureau Heerhugowaard

Home Projecten Fietsenstalling voor het politiebureau Heerhugowaard

In samenwerking met aannemerbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar en Leesberg van Pelt architecten uit Helmond hebben wij bij het politiebureau in Heerhugowaard een fietsenstalling geplaatst. Dit project maakte deel uit van de algehele renovatie van het politiebureau. Het mooie van dit project is dat de platen van het bestaande hekwerk doorloopt in de overkapping zodat er een aansluitend geheel ontstaat. De speciale wandbekleding is ook door Falco geproduceerd. Door de voorzijde te bekleden met dejo roosters 34x34x2 mm houdt de FalcoLok stalling toch een open karakter. De overkapping is toegankelijk via een enkele en een dubbele draaideur en is daardoor bovendien te gebruiken als fietsenstalling en als containerberging.

De FalcoLok is een uiterst flexibele overkapping van Falco (ook leverbaar als het open, FalcoZan model).  Door de vele mogelijkheden qua materiaal en ontwerp zijn deze overkappingen multifunctioneel inzetbaar. Eenzelfde overkapping kan dus meerdere functies herbergen door een onderverdeling te maken in de beschikbare ruimte. Naast de vele standaard afmetingen en wandafwerkingen zijn er steeds meer mogelijkheden ontstaan.  De S-maat oplossingen bieden variaties in doorzichtigheid, luchtdoorlatendheid en vochtwering.

De hoogte is 210 cm vanaf het maaiveld tot onderkant van het dak, dit is de vrije hoogte. Het dak is voorzien van een speciaal gelast G- profiel. Daardoor onstaat er een rondomliggende goot en een extra stevig dak. Het dak wordt bekleed met aluzinc damwandprofielplaat van maar liefst 1 mm dik.

De FalcoLok kenmerkt zich binnen de markt doordat hij zeer stevig en vandaal bestendig is. Daardoor is de FalcoLok serie bijzonder populair en een veel toegepaste overkapping.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!