Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling voor Esdal college

Home Projecten Fietsenstalling voor Esdal college

In samenwerking met de firma T.M.S. uit Emmen heeft Falco de fietsenstallingen van het Esdal College geplaatst. Het gaat hierbij om de fietsoverkappingen FalcoTel en de FalcoLek met wanden bekleed met open belatting van hardhout. De fietsenstallingen zijn opgebouwd uit een leraren- en een containerstalling aan de voorzijde van de school en een fietsenstalling voor leerlingen met ca. 280 fietsplaatsen aan de achterzijde van de school. Door de wanden te plaatsen bij de erfafscheiding was de stap om dit te gebruiken als schutting snel gelegd. Tussen de overkappingen werden wanden geplaatst en dit werd op dezelfde hoogte doorgetrokken naar de voorzijde van de school waardoor er een mooi en aansluitend geheel ontstaat.

De FalcoTel 23.0 overkapping is één van de meest verkochte modellen uit het omvangrijke Falco overkappingen programma. Dit model, ook bekend als K-1, is vooral populair vanwege de luifelvorm. Dat betekent dat de overkapping geen kolommen aan de voorzijde heeft. Dit heeft als voordeel dat fietsenrekken onbeperkt doorgekoppeld kunnen worden. En dat levert, zeker bij langere modellen, extra fietsplaatsen op. En dus een lagere prijs per te stallen fiets. De FalcoLek 23.5 is een dubbelzijdig te gebruiken fietsoverkapping. Vooral bij scholen is deze K-2 erg populair. De sterkte kanten zijn hier de vormgeving, de gunstige prijs en het ontbreken van lastige staanders aan de buitenkant. Standaard uitgevoerd met een stalen bakgoot in het midden en de nodige stalen afvoeren. Als prefab fundatie leveren we een zware betonvoet (afmeting 150x18x40/15 cm). De opdracht is in juni 2005 geplaatst zodat er in het nieuwe schooljaar volop van de nieuwe stalling gebruikt gemaakt is.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!