Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling in herfsttinten in Amstelveen

Home Projecten Fietsenstalling in herfsttinten in Amstelveen

Opdrachtgever Technische Unie BV in Amstelveen, was op zoek naar een fietsoverkapping met een kleurrijke uitstraling in combinatie met een functionele invulling. De geweldige look ontstaat door de Trespa bekleding in vijf verschillende kleuren.

FalcoLok

Het eindresultaat is de FalcoLok, een solide overkapping van 9x6 meter met een afsluitbare deur. Er is gekozen voor het gebruik van Trespa wandbeplating. Deze FalcoLok fietsenstalling is daarmee een kleurrijke verschijning. Door de verschillend gekleurde Trespa platen in wildverband aan te brengen krijgt deze overkapping een bijzondere uitstraling! De Trespa bekleding bestaat uit vijf kleuren: roodbruin, wijnrood, siennabruin, roestrood en oker.

De constructie waar de Trespa platen op zijn bevestigd, bestaat volledig uit thermisch verzinkt staal. Het dak is uitgevoerd met een aluzinc damwand profielplaat van 1 mm dik. De deur is afsluitbaar d.m.v. een elektrische dagschoot ontgrendelaar en een deurdranger.

Wandbekleding

Bij de FalcoLok overkapping zijn vele wandkeuzes mogelijk. Er zijn naast Trespa beplating ook nog tal van andere opties voor de FalcoLok als wandbekleding waaronder:

  • Hardhouten belatting
  • Geperforeerde staalplaat
  • Traliepanelen
  • Houten overlap schroten
  • Etc.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland. 

Montage

Falco is al meer dan 65 jaar specialist in fietsparkeren; hetzij in open ruimtes of gesloten. Met diverse fietsenstallingen en bergingsmogelijkheden met bijpassende fietsenrekken of etagesystemen helpt Falco u graag met advies over uw project. Falco biedt u door onze interne ontwerpafdeling een geweldige mogelijkheid om uw project op maat vorm te geven. Net zoals ook onze productie en montage op onze hoofdvestiging in Vriezenveen bevindt, verzorgen wij u project van begin tot eind. Neem contact op met Falco voor uw project; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!