Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling de Snelbinder parkeert in Falcolevel Pro

Home Projecten Fietsenstalling de Snelbinder parkeert in Falcolevel Pro

In Nieuwegein is de gemeente druk bezig het centrum aantrekkelijker te maken voor fietsers. Als onderdeel hiervan wil de gemeente het fietsverkeer stimuleren van en naar de binnenstad. Daarom investeert de gemeente in twee gratis bewaakte fietsenstallingen.

Ontwerpwedstrijd

In dit kader is er een ontwerpwedstrijd uitgebracht voor het ontwerp van de fietsenstalling de Snelbinder, één van de gratis bewaakte fietsenstalling. Deze nieuwe fietsenstalling is een eerste, kleine voorloper in een reeks gebouwen die de komende jaren in Nieuwegein zal worden opgeleverd. Begin 2010 wonnen Bleumink en Osborne de prijsvraag die door de gemeente Nieuwegein uitgeschreven werd. De uitwerking werd ondergebracht bij Kraaijvanger Urbis.

Ontwerp fietsenstalling

Bij het ontwerp van De Snelbinder lieten Bleumink en Osborne zich inspireren door het dubbele karakter van de plek: de publieke route over de Ringstede naar het winkelcentrum City Plaza, en haaks hierop de bevoorrading van hetzelfde winkelcentrum. De tweelaagse fietsenstalling heeft een gevel uit roodbruin strekmetaal. Op de begane grond vormt een witte schuifpui de entree. Het strekmetaal is zo gebruikt dat de stalling van buitenaf als een massief volume oogt, maar van binnenuit zeer transparant is.

Etage-fietsparkeren

Het compacte volume van de fietsenstalling biedt plaats aan bijna 400 fietsen. Door middel van het FalcoLevel etage-fietsenrek is er ruimte voor twee keer zoveel fietsen dan met een standaard fietsenrek. Door de tweelaagse parkeermogelijkheid worden er fietsen op de onderste en bovenste laag geparkeerd. De FalcoLevel Pro is gebruiksvriendelijker gemaakt door een gasdrukveer toe te voegen waarmee het tilgewicht in de goot voor de bovenste laag wordt gereduceerd. Hiermee wordt het fietsparkeren in de bovenste laag aantrekkelijker en helpt voorkomen dat deze plekken leeg blijven. Ook is er een ruimte apart voor scooters en fietsen met bijzondere afmetingen die niet in de standaard rekken passen. FalcoLevel Pro is inmiddels vervangen door een nog verbeterde versie: FalcoLevel Premium+.

Expertise fietsparkeren

Falco heeft al zestig jaar de kennis en expertise die nodig is voor het fietsparkeren. Falco ontwikkelt en produceert haar fietsparkeersystemen en stallingen zelf, maatwerk is voor Falco dan ook geen probleem. Wilt u een fietsparkeeroplossing voor uw locatie, neem dan contact op met één van Falco's product- of projectadviseurs. Zij helpen u graag verder, bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

 

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!