Back to top
Tawk.to

Fiets parkeren en opladen in Nationaal Park Hoge Veluwe

Home Projecten Fiets parkeren en opladen in Nationaal Park Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een prachtig natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het Park leven veel verschillende dieren. Hoewel het park (beperkt) toegankelijk is voor auto's en openbaar vervoer, is de fiets er hét vervoermiddel. Bijzonder is dat op verschillende plaatsen in het park depots zijn voor zogenaamde witte fietsen. Deze fietsen kunnen gratis worden gebruikt, maar mogen niet op slot worden gezet en mogen het park niet verlaten. Het is ook mogelijk om elektrische fietsen te verhuren. Sinds kort staan er in het park, in het centrumgebied, 53 fietsstandaards met twee oplaadpunten waarin deze elektrische fietsen makkelijk geparkeerd kunnen worden.

FalcoIon fietsstandaard met oplaadpunten voor e-bike

Meer elektrische fietsen betekent meer behoefte aan oplaadpunten. Daarom heeft Falco een fietsstandaard ontwikkeld waarbij het oplaadpunt voor de e-bike geïntegreerd kan worden in de fietsstandaard zelf; de FalcoIon. Met de fietsstandaard FalcoIon wordt er een fietsparkeervoorziening gecreëerd voor alle fietsen, de fietsstandaard kan tegelijkertijd dienen als oplaadpunt voor elektrische fietsen. De FalcoIon is een duurzame fietsstandaard, gemaakt van materiaal dat jarenlang meegaat en bestand is tegen een stootje. De e-bike wordt geparkeerd middels de voorvork en kan tegelijkertijd opgeladen worden aan het geïntegreerde oplaadpunt(en) in de boog van de FalcoIon. De 53 FalcoIons die geplaatst zijn in Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn geleverd met 53 verschillende lengtes grondkabel.

Door de populariteit van e-bikes is ons assortiment fietsenrekken met oplaadpunt uitgebreid. Ook etagerekken kunnen worden voorzien van oplaadpunten.

Fietsparkeren in de openbare ruimte

Op zoek naar fietsenrekken zodat uw bezoekers hun (huur) fietsen kunnen parkeren? Onze project adviseurs denken graag met u mee, dit is ook mogelijk op locatie. Voor vragen of advies kunt u bellen met Falco: 0546 55 44 44 of e-mailen naar verkoop@falco.nl.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!