Back to top
Tawk.to

FalcoSail plaatsing op Transferium Het Oor te Almere

Home Projecten FalcoSail plaatsing op Transferium Het Oor te Almere

Voor de Gemeente Almere heeft Falco via de firma Vermeer Infrastructuur BV te Baarn 7 fietsenstallingen van het model FalcoSail geplaatst op het Transferium Het Oor in Almere. De stallingen hebben allemaal een lengte van 8 meter en zijn geschikt voor ca 20 fietsen. In het kader van het Bereikbaarheidsoffensief Noordelijke Randstad worden diverse P+R-terreinen ingericht langs snelwegen, vanwaar automobilisten hun reis per openbaar vervoer kunnen voortzetten. Een ervan is begin dit jaar geopend bij ’t Oor in Almere. De locatie even voor de Hollandsche Brug, het filegevoelige deel van de A 6, leent zich uitstekend voor een overstap op de bus.

Het FalcoSail ontwerp is van ipv Delft. De overkapping heeft een diepte van 265,5 cm en een totale hoogte van 230 cm. De inloophoogte is 224 cm. Onder de zijspanten zijn voetplaten gelast die 140 cm uit elkaar staan in de diepte en 400 cm in de breedte.

De gelaste spanten zijn vervaardigd uit kokerprofiel 60x60 mm., gelast op voetplaten120x100x8 mm. De staalconstructie is thermisch verzinkt volgens NEN-EN-ISO 1461. De dak- en zijkantbekleding zijn uit glashelder acrylaat. Doordat de FalcoSail leverbaar is in 3 en 4 meter vakken is vrijwel elke lengte (op de meter nauwkeurig) leverbaar.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!