Back to top
Tawk.to

Falco's etage-fietsenrek voor Station Groningen

Home Projecten Falco's etage-fietsenrek voor Station Groningen

Falco creëerde maar liefst 956 fietsplaatsen in de studentenstad van het noorden; Groningen. Met het etage-fietsenrek FalcoLevel wordt er een compacte fietsenstalling gemaakt voor het station. Voor deze Fietsflat in Groningen een uitkomst want op het station verdubbelt het aantal fietsparkeerplaatsen door het etage-fietsenrek van Falco.

Verbeteren van fietsparkeervoorzieningen 

In het kader van de Fietsstad Groningen wordt er in het jaar 2010 in Groningen aandacht besteed aan het verder verfijnen van de fietsinfrastructuur in de binnenstad. Met veel studenten die zich hoofdzakelijk verplaatsen via fiets en het woon-werk verkeer zijn er de nodige fietsparkeervoorzieningen nodig. En hoe richt je dat in?

Bij de Fietsflat in Groningen zijn een aantal punten verbeterd waarbij gelet is op o.a. veiligheid en verlichting. Daarnaast is het fietsparkeren uitgebreid door meer plaats te bieden.

Etage-fietsenrek de uitkomst 

Het gebruiksvriendelijke etage-fietsenrek FalcoLevel zorgt er voor dat er twee keer zoveel fietsparkeercapaciteit beschikbaar komt. Geen overbodige luxe bij een station, want hier zijn vaak fietsparkeerplaatsen tekort, vooral tijdens piekuren. Door de uitschuifbare goten kan men de fiets ook eenvoudig op de bovenste verdieping parkeren. En onder wordt het fietsparkeren ook vergemakkelijkt door de oploopgoten.

Voordeel van de FalcoLevel is dat dit systeem uit te breiden is en flexibel in te zetten afhankelijk van de locatie waar het etage-fietsenrek geplaatst wordt. Ook is de FalcoLevel enkelzijdig of dubbelzijdig te plaatsen.

Meer weten over dit product?

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!