Back to top
Tawk.to

FalcoPod fietskluizen geplaatst in stadsdelen van Londen

Home Projecten FalcoPod fietskluizen geplaatst in stadsdelen van Londen

De onlangs geïntroduceerde fietskluis FalcoPod is geproduceerd en geplaatst in drie verschillende stadsdelen van de Britse hoofdstad Londen. Ons dochterbedrijf Falco U.K. heeft de fietstrommels verkocht en geplaatst. De producten zijn ontworpen en geproduceerd bij Falco’s hoofdvestiging in Vriezenveen. 

Toch een fietsparkeerplek

Er zijn een aantal FalcoPods geplaatst op verschillende locaties in het Londense district, zoals in Walthamstow en Brent. De fietskluizen bieden bewoners die geen toegang hebben tot een eigen fietsenstalling een veilige plek om hun fietsen te stallen. Elke FalcoPod is gepoedercoat (door onze eigen poedercoatvoorziening in Vriezenveen) in een groene kleur en heeft ruimte voor 6 fietsen.  De fietsen kunnen in fietsenrek FalcoSound geparkeerd worden. De FalcoPod wordt in Nederland verkocht met een fietsenrek geschikt voor 5 fietsen.

Op dit moment zijn er al 61 fietskluizen verkocht waarvan er 38 geplaatst zijn bij appartementen, flatgebouwen en huizen. Bewoners die behoefte hebben aan een fietsparkeervoorziening kunnen via een door Falco opgezette website een fietstrommel huren voor een jaar. De verwachting is dat er nog een groot aantal FalcoPods geplaatst zal worden in verschillende stadsdelen door heel het Verenigd Koninkrijk.

Voordelen van de FalcoPod fietstrommel

Enkele voordelen van de FalcoPod  fietskluis:

  • De grootte van de kluis; de kluis past op een halve parkeerplaats en heeft ruimte voor 5 fietsen
  • Fietsen staan veilig geparkeerd, het FalcoSound fietsenrek in de fietskluis heeft 3 punten waaraan fietsen bevestigd kunnen worden en de enkele deur van de fietskluis heeft een geïntegreerd slot;
  • Gebruiksvriendelijk ontwerp, door de gasveer is de deur eenvoudig te bedienen;
  • Er kan branding worden aangebracht op de buitenkant van de FalcoPod, van afbeeldingen tot logo’s of patronen. Ook kan er worden gekozen voor gewaagde kleuren.

Wilt u meer informatie over de FalcoPod fietskluis? Onze projectadviseurs vertellen u graag meer (0546 55 44 44 of info@falco.nl).

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!