Back to top
Tawk.to

FalcoLok Fietsenstalling bij Van der Valk, Drachten

Home Projecten FalcoLok Fietsenstalling bij Van der Valk, Drachten

Voor Van der Valk Hotel, locatie Drachten maakte Falco deze grote fietsenstalling van maar liefst 5x12 meter. Een fietsparkeervoorziening, bestaande uit een FalcoLok overkapping inclusief fietsparkeervoorzieningen, waar personeel en gasten van Van der Valk droog en veilig hun fiets kunnen stallen. 

Afsluitbare berging

De FalcoLok fietsoverkapping is een vandalismebestendige overkapping. De constructie is opgebouwd uit stalen dakframes van het Falco G-profiel. Dit profiel kenmerkt zich door een rondom lopende goot en een fraaie boei van 15 cm hoog. Het dak heeft stalen aluzinc damwandplaten. De dakvlakken steunen op spanten van kokerprofiel. De wanden hebben allemaal als basis een stalen (thermisch verzinkt). De berging heeft een afsluitbare deur. Ook de stalen afvoer behoort tot de standaard uitvoering.

Wandbekleding van de overkapping

De wanden van de overkapping zijn in dit geval bekleed met open belatting van FSC® gecertificeerd hardhout breed 95mm. Bij de FalcoLok serie heeft u echter vele wandkeuzes. Steeds meer wordt deze nog steeds tijdloze overkapping uitgevoerd met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale beplating, polycarbonaat of houten overlap schroten. De bekleding wordt altijd gemonteerd op een stalen frame. 

Fietsparkeren

In de berging zijn twee soorten fietsenrekken geplaatst.

  • Voor 40 fietsen: acht stuks A-11 fietsenrekken met elk vijf fietsplaatsen. De A-11 is al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek. De A-11 is geschikt voor allerlei soorten fietsen zoals stads- hybride- race en ATB fietsen.
  • Voor 48 fietsen: zes stuks FalcoHanger fietsophangrekken met elk 8 fietsplaatsen. Met dit stuurdraagsysteem wordt de fiets geparkeerd middels het stuur; zo is er minder risico dat de velg wordt verbogen. En een ander voordeel? Doordat de fietsen in het stuurdraagsysteem hangen, hoopt vuil zich niet op tussen het rek en kan eventueel vuil eenvoudig verwijderd worden.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland. 

Montage

Falco is al meer dan 65 jaar specialist in fietsparkeren; hetzij in open ruimtes of gesloten. Met diverse fietsenstallingen en bergingsmogelijkheden met bijpassende fietsenrekken of etagesystemen helpt Falco u graag met advies over uw project. Falco biedt u door onze interne ontwerpafdeling een geweldige mogelijkheid om uw project op maat vorm te geven. Net zoals ook onze productie en montage op onze hoofdvestiging in Vriezenveen bevindt, verzorgen wij u project van begin tot eind. Neem contact op met Falco voor uw project; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!