Back to top
Tawk.to

FalcoLinea straatmeubilair voor Maxima-centrale

Home Projecten FalcoLinea straatmeubilair voor Maxima-centrale

Stijlvol straatmeubilair op een bijzondere locatie.Op het terrein van de Maxima-centrale in Lelystad zijn diverse onderdelen geplaatst van de serie FalcoLinea straatmeubilair.Kort aan het water zijn er allerlei zitmogelijkheden gecreëerd.

De Maxima-centrale is een elektriciteitscentrale gebouwd op een eiland in het IJsselmeer vlakbij Lelystad.In december 2010 is de centrale in gebruik genomen en heeft een rendement van 59%, wat zeer efficiënt is.De centrale levert energie voor 1,6 miljoen huishoudens.(bron:wikipedia).

Door de bijzondere locatie wordt het terrein omgeven door water en door het plaatsen van straatmeubilair nodigt dat uit tot prettig zitten in deze buitenruimte!De FalcoLinea serie is een hoogwaardige en duurzame serie straatmeubilair.Op het terrein van de Maxima-centrale zijn banken met rug- en zonder rugleuning geplaatst, afvalbakken en stoelen.

Sierlijk en uniek straatmeubilair

De lijn van de FalcoLinea komt als het ware uit de grond omhoog en omvat in een sierlijke vorm het hout met staal.Een vorm die je niet veel tegenkomt in het straatmeubilair en uniek is.
De stoel en bank hebben allebei deze unieke vorm en geven een mooie eenheid op het eiland van de Maxima-centrale.
De onbehandelde hardhouten delen vergrijzen na verloop van tijd.

Duurzaam straatmeubilair

Het hout is FSC® gecertificeerd en staal is een duurzaam materiaal.Door de lange levensduur, maar ook doordat staal volledig recyclebaar is.Het FSC® gecertificeerd hardhout wordt verantwoord gewonnen.Falco is gecertificeerd onder nummer CU-COC-008530. Ons FSC®-licentienummer is FSC-C016221


Ontwerp: IPV Delft.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!