Back to top
Tawk.to

Falco verzorgt terreininrichting Amphia ziekenhuis

Home Projecten Falco verzorgt terreininrichting Amphia ziekenhuis

Falco is er trots op dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan de terreininrichting van het Amphia ziekenhuis in Breda.

Nieuwbouw

Amphia bouwt aan een nieuw en vernieuwd ziekenhuis in Breda.  Maar liefst 76.000 vierkante meter nieuwbouw wordt er gerealiseerd. Met de bestaande bouw ontstaat er een zorglocatie van 128.000 vierkante meter. Uiteraard is het belangrijk dat bezoekers en werknemers hun fietsen goed kunnen stallen op de nieuwe locatie.

Variatie

Eind 2017 is  Falco begonnen met het plaatsen van tientallen FalcoGamma overkappingen. De staalconstructie van de overkappingen zijn gepoedercoat in een cement grijze kleur.  Kratfietsen nemen meer parkeerruimte in, en deze fietsen kunnen dan ook gestald worden in een speciale overkapping, waarbij in het paneel een kratfiets logo is gestraald. Ook e-bikes kunnen in een aparte ruimte worden geparkeerd, en in deze ruimte zijn ook speciale oplaadpalen met aanbindvoorziening waardoor de e-bikes veilig geparkeerd en tevens opgeladen kunnen worden.  Voor bakfietsen en scooters zijn 40 stuks FalcoLoop vastzetvoorzieningen geïnstalleerd; perfect om bakfietsen en scooters aan vast te zetten. “Normale” fietsen kunnen worden geplaatst in FalcoSound fietsenrekken. Sommige fietsenrekken FalcoSound zijn voorzien van aanbindpalen.  De aanbindpaal zorgt voor een extra slotmogelijkheid.  In totaal zijn  er  567 parkeerplaatsen gerealiseerd  ten behoeve van normale fietsen en 105 plaatsen voor buitenmodel fietsen en scooters.  Er staat op het terrein  ook een beheerdersruimte, deze FalcoGamma overkapping is  voorzien van perfobeplating, gepoedercoat in dezelfde cement grijze kleur als de staalconstructie.

Tot slot heeft Falco zorg gedragen voor het demonteren van een  bestaande overkapping en deze overkapping  is bij een locatie in Oosterhout weer opgebouwd.

Alles in eigen huis

Onderstaand zijn ook renderingen te zien die onze afdeling Productonwikkeling heeft gemaakt zodat de klant een goed beeld kon krijgen hoe het terrein er uiteindelijk zou komen te zien. Aangezien Falco op het hoofdkantoor in Vriezenveen beschikt over een eigen productontwikkelingsafdeling en eigen productie faciliteiten is het relatief makkelijk schakelen met klanten over op maat gemaakte grote projecten. Heeft u ook verbouwplannen voor uw buitenterrein? Een van onze projectadviseurs komt graag bij u langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken, bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Zorg

Falco levert regelmatig overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeersystemen aan zorginstellingen. Bekijk ons Pinterest bord Buitenterrein zorginstelling inrichten voor meer projecten die Falco heeft uitgevoerd in de zorg sector. 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!