Back to top
Tawk.to

Falco verzorgt de huisstijl van Amsterdamse Bos

Home Projecten Falco verzorgt de huisstijl van Amsterdamse Bos

Het straatmeubilair dat is geplaatst, is exclusief ontworpen voor het Amsterdamse Bos en bestaat uit diverse picknicktafels en afzetpalen. Het meubilair zorgt zo voor een mooie huisstijl, passend bij het natuurlijke karakter.

Het Amsterdamse Bos is een groot recreatiegebied met jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. Hierdoor is er meer behoefte aan allerlei faciliteiten waaronder dit straatmeubilair.

De huisstijl is exclusief door ipv Delft voor het Amsterdamse Bos ontwikkeld. Falco draagt zorg voor de productie van het straatmeubilair en de montage ervan. De huisstijl kenmerkt zich door het gebruik van duurzaam FSC®-gecertificeerd hardhout en stoer cortenstaal.

Picknicksets en palen

Onlangs is er een prototype picknickset geplaatst naast de Boswinkel in het Amsterdamse Bos, dat al veelvuldig gebruikt wordt. Op korte termijn worden er in totaal 20 picknicksets gemaakt. Daarnaast worden er nog 10 afzetpalen gemaakt en geplaatst in het Amsterdamse Bos, in dezelfde robuuste combinatie van FSC® gecertificeerd hardhout en cortenstaal.

Duurzaam producent

Falco heeft als producent van fietsparkeersystemen en straatmeubilair alles onder één dak voor een ontwerp en productie op maat voor elk buitenterrein.

Alle Falco producten waaronder fietsparkeersystemen, straatmeubilair en verkeersvoorzieningen worden geproduceerd in onze hoofdvestiging in Vriezenveen (ov).

Hoe we dat doen? Bekijk onze bedrijfsfilm:

Meer producten uit de categorie specials straatmeubilair bekijken?

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!