Back to top
Tawk.to

Falco straatmeubilair in stadstuin centrum Almelo

Home Projecten Falco straatmeubilair in stadstuin centrum Almelo

Almelo is druk bezig met de herinrichting van de binnenstad; een nieuwe havenkom, een compact winkelgebied en mooie woongebieden met aandacht voor water en groen. Daar hoort ook een mooie stadstuin bij. Een stukje groen in een versteende omgeving. BTL heeft van de gemeente Almelo en woningcorporatie BeterWonen de opdracht gekregen voor de aanleg en onderhoud voor de stadstuin in Almelo. BTL heeft verschillende straatmeubilair producten bij Falco besteld om de stadstuin in te richten.

FalcoLinea serie

Het FalcoLinea straatmeubilair is ontworpen zodat het lijkt alsof de zitelementen uit de grond omhoog rijzen. Een dragend stalen frame volgt de contouren van de zitmeubels. De strip is dicht bij de grond, waar hij de meeste krachten opvangt, het breedst en bovenaan de rugleuning het smalst. IPV Delft heeft deze serie ontworpen. De FalcoLinea producten bestaan uit staal en FSC®-gecertificeerd hardhout.

De serie FalcoLinea bestaat uit o.a. afvalbakken, xxl buitenbanken, zitbanken, sofa's, picknicktafels en bloembakken.

In de stadstuin in Almelo staat een FalcoLinea afvalbak, drie stoelen FalcoLinea, twee zitbanken met rugleuning FalcoLinea en de FalcoLinea sofa.

Poedercoaten

De stalen delen van alle Falco producten die in de stadstuin geplaatst zijn, zijn gepoedercoat in een zwarte kleur. Het poedercoaten is door ons zelf gedaan in onze fabriek in Vrriezenveen. In de hoofdvestiging hebben we ook de beschikking over een eigen ontwerpafdeling en moderne productie faciliteiten. Grote voordeel hiervan is dat  aanpassingen aan het standaard assortiment of producten op maat relatief eenvoudig zijn te realiseren.

Webshop

De meeste FalcoLinea producten zijn te bestellen in onze webshop. Het aanmaken van een account is makkelijk, boven de € 500 zijn er geen verzendkosten en betaling kan achteraf. 

Advies

Advies over meer groen in uw buitenruimte, of de inrichting van een stadstuin of centrumplein? Onze adviseurs helpen u graag verder middels een gesprek op locatie, telefonisch of via Teams.Neem voor meer informatie contact op via de mail; info@falco.nl of telefoon: 0546 55 44 44.

Een deel van de getoonde afbeeldingen op deze pagina is gemaakt door BTL.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!