Back to top
Tawk.to

Falco straatmeubilair in stadstuin centrum Almelo

Home Projecten Falco straatmeubilair in stadstuin centrum Almelo

Almelo is druk bezig met de herinrichting van de binnenstad; een nieuwe havenkom, een compact winkelgebied en mooie woongebieden met aandacht voor water en groen. Daar hoort ook een mooie stadstuin bij. Een stukje groen in een versteende omgeving. BTL heeft van de gemeente Almelo en woningcorporatie BeterWonen de opdracht gekregen voor de aanleg en onderhoud voor de stadstuin in Almelo. BTL heeft verschillende straatmeubilair producten bij Falco besteld om de stadstuin in te richten.

FalcoLinea serie

Het FalcoLinea straatmeubilair is ontworpen zodat het lijkt alsof de zitelementen uit de grond omhoog rijzen. Een dragend stalen frame volgt de contouren van de zitmeubels. De strip is dicht bij de grond, waar hij de meeste krachten opvangt, het breedst en bovenaan de rugleuning het smalst. IPV Delft heeft deze serie ontworpen. De FalcoLinea producten bestaan uit staal en FSC®-gecertificeerd hardhout.

De serie FalcoLinea bestaat uit o.a. afvalbakken, xxl buitenbanken, zitbanken, sofa's, picknicktafels en bloembakken.

In de stadstuin in Almelo staat een FalcoLinea afvalbak, drie stoelen FalcoLinea, twee zitbanken met rugleuning FalcoLinea en de FalcoLinea sofa.

Poedercoaten

De stalen delen van alle Falco producten die in de stadstuin geplaatst zijn, zijn gepoedercoat in een zwarte kleur. Het poedercoaten is door ons zelf gedaan in onze fabriek in Vrriezenveen. In de hoofdvestiging hebben we ook de beschikking over een eigen ontwerpafdeling en moderne productie faciliteiten. Grote voordeel hiervan is dat  aanpassingen aan het standaard assortiment of producten op maat relatief eenvoudig zijn te realiseren.

Webshop

De meeste FalcoLinea producten zijn te bestellen in onze webshop. Het aanmaken van een account is makkelijk, boven de € 500 zijn er geen verzendkosten en betaling kan achteraf. 

Advies

Advies over meer groen in uw buitenruimte, of de inrichting van een stadstuin of centrumplein? Onze adviseurs helpen u graag verder middels een gesprek op locatie, telefonisch of via Teams.Neem voor meer informatie contact op via de mail; info@falco.nl of telefoon: 0546 55 44 44.

Een deel van de getoonde afbeeldingen op deze pagina is gemaakt door BTL.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!