Back to top
Tawk.to

Falco richt parkeerkelder in met etage fietsenrekken; Essen, Duitsland

Home Projecten Falco richt parkeerkelder in met etage fietsenrekken; Essen, Duitsland

Voor het Europa-Center Trineo kantorencomplex in Essen kregen we het verzoek om een deel van de parkeergarage af te sluiten en in te richten als fietsparkeerplaats. Om zoveel mogelijk fietsen te kunnen plaatsen werd voor het FalcoLevel Eco etage-fietsenrek gekozen. Een op maat gemaakt hekwerk sluit de parkeerplek voor fietsen af.

Online gevonden

Europa-Center Trineo heeft ons online gevonden. Na een prettig telefoongesprek met dochteronderneming Falco GmbH werd afgereisd naar Essen om de mogelijkheden ter plaatse te bespreken. De parkeergarage, oorspronkelijk ontworpen voor gebruik door automobilisten, moest ook toegankelijk worden gemaakt voor fietsers. Om zoveel mogelijk fietsparkeerplaatsen te creëren, viel de keuze op etage-fietsenrek FalcoLevel-Eco.

Lastige klus

Dat bleek nog een lastige klus te zijn, omdat in de parkeergarage de leidingen aan het plafond op een hoogte van slechts 2,75 meter zijn geïnstalleerd, zodat de hoogte van de vrije ruimte in sommige gevallen beperkt was. Alle maten werden genoteerd en Falco’s design afdeling maakte een geïndividualiseerd ontwerp. Onze monteurs kwamen daardoor niet voor verassingen te staan en de etage fietsenrekken werden zonder problemen geïnstalleerd.  

Dubbele capaciteit

Het etage-fietsenrek FalcoLevel Eco is ons budgetvriendelijke fietsparkeersysteem waar twee keer zoveel fietsen geparkeerd kunnen worden als in een ‘gewoon’ fietsenrek: verdubbelde capaciteit op hetzelfde aantal vierkante meters! Het feit dat FalcoLevel Eco ons budget etagesysteem is, doet niets af aan de gebruiksvriendelijkheid van dit dubbellaagse parkeersysteem. Parkeren op het bovenste niveau is eenvoudig dankzij de gasdrukveer; de bovengoot met (of zonder) fiets kan met een vloeiende beweging moeiteloos worden verschoven. Bekijk hier onze overige fietsenrekken voor compact fietsparkeren.

Hekwerk

Behalve de etagerekken hebben we ook een hekwerk geplaatst om de fietsparkeerplek af te schermen. Het hekwerk is samengesteld uit een stalen frame met traliehekwerk en een af te sluiten deur. Deze zogenaamde ‘special’ is op maat gemaakt. Met onze eigen ontwerpafdeling en ons moderne machinepark onder één dak is het namelijk eenvoudig om een bestaande standaard producten aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen.  Bekijk hier onze specials terreinafscheidingen.

Advies

Wilt u weten hoe we uw project samen kunnen implementeren? Neem dan contact op met een van onze productadviseurs, wij adviseren u graag over uw individuele project. Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over fietsparkeren of neem een kijkje op ons Pinterest bord ‘inrichting fietsenstalling/fietsenkelder’.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!