Back to top
Tawk.to

Falco producten spelen rol in tuinarchitectuur

Home Projecten Falco producten spelen rol in tuinarchitectuur

In opdracht van o.a. VLUGP en Van Werven Infra & Recycling heeft Falco meegewerkt aan de inrichting van de buitentuin van een appartementencomplex. In de tuin zijn 2 overkappingen geplaatst en twee buitenbanken. In de bergingen kunnen bewoners hun fietsen en scootmobiels veilig parkeren.

Stallingen voor scootmobiels en fietsen

In de tuin zijn twee bergingen schuin tegen over elkaar geplaatst. Het gaat om twee FalcoLok 250 bergingen die op maat zijn gemaakt. Voor de constructie van het dak worden stalen aluzinc damwandplaten gebruikt. Het dak is uitgerust met het inwendige gootprofiel. De spanten zijn van kokerprofiel. Ook de wanden hebben allemaal als basis een stalen frame in plaats van houten regels. De stalen constructie is thermisch verzinkt en daarnaast gepoedercoat in RAL 7030. De wandbekleding bestaat uit  FSC® gecertificeerd hardhout. Het is ook mogelijk om voor de wandbekleding een ander materiaal als hout te kiezen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc. etc. Klik hier voor een overzicht.

Overkappingen op maat

Standaard zit er een deur aan de korte kant van de overkapping, voor dit appartementencomplex is er voor gekozen om 3 deuren te plaatsen aan de lange kant.
Falco heeft  zorg gedragen voor LED verlichting in de overkappingen. Het dak is verzwaard zodat het geschikt is voor sedum. Een groendak heeft veel verschillende voordelen.

Buitenbanken op maat

Falco heeft ook een ruim assortiment straatmeubilair, zoals buitenbanken. Voor de tuin van het appartementencomplex is gekozen voor de FalcoBloc bank. De twee zitbanken zijn gekoppeld en in een 90 graden opstelling geplaatst. De zitting bestaat uit drie FSC® gecertificeerde hardhouten delen. De staalconstructie is evenals de staalconstructie van de overkappingen gepoedercoat in RAL 7030.

N.V.T.L

VLUGP is lid van de N.V.T.L. ( Ned. Vereniging voor Tuin- & Landschapsarchitecten). Falco is sinds juli 2021 partner van de N.V.T.L omdat onze producten goed aansluiten bij de projecten waar N.V.T.L leden mee bezig zijn.

Ook tuin of landschapsarchitect en op zoek naar advies over overkappingen en/ of straatmeubilair? Onze projectadviseur komt graag bij u op bezoek voor advies op maat! Ook een afspraak via Teams is mogelijk. U kunt Falco bereiken via het contactformulier op de website, via de chat, telefonisch ( 0546 55 44 44),of via email (info@falco.nl).

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!