Back to top
Tawk.to

Falco overkappingen als wachtruimte bij ferry

Home Projecten Falco overkappingen als wachtruimte bij ferry

Dochterbedrijf Falco U.K. is begonnen met het plaatsen van overkappingen en fietsenrekken bij een aantal veerbootterminals aan de Schotse kust. 

De overkappingen dienen als schuilplaats en wachtruimte voor passagiers en zijn besteld door de Schotse maatschappij Caledonian MacBrayne ( CalMac). CalMac biedt diverse overtochten aan vanuit de westkust van Schotland naar ongeveer 22 eilanden langs de westkust.

Falco U.K. plaatste in 2017 al een eerste wachtruimte en fietsenstalling in Ullapool, van 20 vierkante meter. Na deze eerste plaatsing heeft Falco veel contact gehad met CalMac omtrent de wensen en verwachtingen van reizigers. Er bleek behoefte aan fietsparkeersystemen en aan droog wachten op de ferry.  Tot op heden heeft Falco diverse op maakt gemaakte overkappingen geplaatst bij een groot aantal veerbootterminals zoals o.a. in Kilchoan, Campbeltown, Mallaig, Gigha en Rhubodach. De wachtruimtes zijn van gehad veiligheidsglas en allen transparant.

Hoge kwaliteit overkappingen

De overkappingen zijn geproduceerd in Vriezenveen, met in achtneming van ISO9001 en ISO14001. Tevens is Falco in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee is CalMac verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 en zijn de overkappingen dus in staat om het traditionele Schotse weer te weerstaan.

Wilt u uw klanten ook een droge wachtruimte aanbieden of fietsparkeergelegenheid? Wij verzorgen uw project van begin tot eind! Neem voor meer informatie contact via de mail; info@falco.nl of telefoon; 0546 55 44 44.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!