Back to top
Tawk.to

Falco maakt 10 babbelbankjes in opdracht van Gemeente Aalsmeer

Home Projecten Falco maakt 10 babbelbankjes in opdracht van Gemeente Aalsmeer

Met de 10 babbelbankjes vraagt gemeente Aalsmeer aandacht voor de onderwerpen eenzaamheid en verbinding. Eind vorig jaar konden mensen locaties nomineren en stemmen via participatie.aalsmeer.nl. In totaal waren er 33 plekken genomineerd. Babbelbankjes zorgen voor ontmoeting en verbinding. Hoe leuk is het om nieuwe mensen te leren kennen en een praatje met ze te maken? Misschien eenmalig, maar misschien is het wel het begin van een nieuwe vriendschap. En een babbelbank kan natuurlijk ook gebruikt worden om even uit te rusten tijdens een wandeling. Lokale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft 2 locaties aangedragen en ook de kosten van deze bankjes voor rekening nemen.

FalcoSinus ronde banken met armleuningen

De banken die zijn uitgekozen om als babbelbank te fungeren zijn FalcoSinus bankelementen. Met dit straatmeubilair kunnen er unieke opstellingen gemaakt worden. De bank is verkrijgbaar in verschillende radii en hoeken waardoor diverse opstellingen mogelijk zijn. Zo kan de FalcoSinus een boom helemaal omsluiten, maar is het ook mogelijk om een half ronde opstelling te maken. De FalcoSinus bestaat uit FSC®-gecertificeerde hardhouten delen en thermisch verzinkt staal. De FalcoSinus zijn niet standaard voorzien van armleuningen. Op wens van de klant heeft onze eigen ontwerp afdeling een mooie bijpassende armleuning ontworpen die bestaat uit staal en FSC®-gecertificeerd hardhout. Elke bank is voorzien van 3 armleuningen.

Tot slot heeft de Gemeente Aalsmeer alle banken voorzien van een plakkaat met een vraag. Zo heeft iedere babbelbank een andere gespreksopener, die het begin kan zijn van mooie ontmoeting.

 Advies straatmeubilair

Ook op zoek naar origneel straatmeubilair? Onze projectadviseurs denken graag met u mee, desgewenst in samenwerking met onze eigen ontwerpafdeling.

. Falco ontwerpt en produceert alles in eigen huis, hierdoor is het relatief eenvoudig om producten op maat te ontwikkelen. Neem contact met ons op via 0546 55 44 44 of info@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!