Back to top
Tawk.to

Falco fietsparkeervoorzieningen voor gezondheidspark de Eik

Home Projecten Falco fietsparkeervoorzieningen voor gezondheidspark de Eik

Het gezondheidspark in Hengelo is ingericht met voorzieningen op het gebied van zorg. Het park bestaat uit een kantoor, diverse wooneenheden en een behandel- en schoolgebouw en alle overige voorzieningen zijn in het gezondheidspark te vinden. Fietsparkeervoorzieningen ontbreken uiteraard niet op het park.

Drietal fietsoverkappingen

Falco heeft in opdracht van Hegeman Bouw een drietal fietsoverkappingen geplaatst. Er is gekozen voor twee FalcoSpan overkappingen en een Falco Lok-500 overkapping. De FalcoSpan overkappingen zijn enkelzijdig en hebben een open karakter. Het regenwater wordt verzameld in het dak profiel bij deze overkapping. De twee FalcoSpan overkappingen hebben 2 en 5 vakken. Onder elk vak is een FalcoHanger voor 8 fietsen geplaatst. Met dit nieuwe Falco stuurdraagsysteem wordt de fiets geparkeerd middels het stuur. Voordelen van de FalcoHanger zijn dat bijna alle fietsen geparkeerd kunnen worden en er is minder risico dat de velg wordt verbogen.

Gesloten fietsoverkapping

Tevens heeft Falco ook een FalcoLok 500 geplaatst. Dit is een gesloten en vandalismebestendige overkapping. FalcoLok is ook een flexibele overkapping, zowel in de breedte als in de diepte is deze overkapping onbeperkt uit te breiden. De constructie is opgebouwd uit stalen dakframes, afgewerkt met een rondom lopende goot en een fraaie boei van 15 cm. Bij de FalcoLok serie heeft u vele wandkeuzes. Gezondheidspark de Eik heeft gekozen voor een kopwandbekleding van opaal kleurig polycarbonaat. Deze gesloten overkapping is voorzien van een enkele deur die afsluitbaar is.

Wilt u meer weten over de overkappingen die Falco levert? Neemt u dan gerust contact op met één van onze projectadviseurs via 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!