Back to top
Tawk.to

Falco fietsenstalling voor "de groenste fabriek"

Home Projecten Falco fietsenstalling voor "de groenste fabriek"

Falco maakte de fietsenstalling voor het nieuwe bedrijfspand van Unipro. Unipro maakt en levert vloeren en aanverwante producten. Het nieuwe gebouw wordt een “groene fabriek”; energiezuinig en duurzaam. Een duurzaam geproduceerde fietsenstalling van Falco is daar helemaal op z’n plaats. Het nieuwe bedrijfspand is afgelopen vrijdag geopend door koningin Maxima.

Unipro maakt gebruik van de succesvolle overkapping FalcoLok-500. Deze overkapping is uitgevoerd als afgesloten fietsenstalling. Als zijwanden zijn traliehekpanelen gebruikt  waartegen klimplanten zijn geplaatst.

De fietsenstalling is opgebouwd uit:

  • Eén beginvak FalcoLok-500
  • Drie aanbouwvakken FalcoLok 500
  • Stalen regenwaterafvoer
  • Traliepanelen voor zij- en wandbekleding
  • Enkele deur met elektrisch slot
  • Fundatie met betonvoeten

De groene fabriek van Unipro is genomineerd voor de Koning Willem 1 Plaquette Duurzaam Ondernemerschap en is  afgelopen vrijdag feestelijk geopend door koningin Maxima.

Zoekt u een fietsenstalling?

Zoekt u een fietsenstalling die in uw duurzaam inkoopbeleid past? Neem dan contact op met één van Falco’s projecadviseurs, zij helpen u graag verder. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Falco produceert op een duurzame manier en werkt met duurzame materialen. Voor een mooiere buitenwereld, ook voor later.

Hoofdfoto: www.unipro.nl

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!