Back to top
Tawk.to

Falco buiteninrichting voor Burgers' Zoo

Home Projecten Falco buiteninrichting voor Burgers' Zoo

Voor de dierentuin Burgers' Zoo verzorgde Falco diverse producten voor het buitenterrein. Falco maakte o.a. een overkapping op maat, fietsparkeerbeugels en klappalen.

De overkapping van circa 14 meter is perfect geschikt voor het plaatsen van fietsen en scooters en speciaal op maat gemaakt voor Burgers’  Zoo.  Deze grote overkapping bestaat uit meerdere FalcoBase overkappingen. De achterzijde en zijwanden zijn bekleed met FSC hardhouten open latwerk. De stalen aluzinc profiel dakplaten met goot zijn voorzien van diverse hemelwaterafvoeren. In de overkapping is een berging van 1 meter geplaatst. Deze berging is, net als de gehele overkapping, voorzien van een dubbele draaideur. Deze deur is voorzien van dag/nachtslot. Voor Burgers’ Zoo was de afwerking erg belangrijk, de aanblik moest voor immers voor de bezoekers zo fraai mogelijk zijn.

Aanleunbeugels

Tevens zijn er 60 stalen fietsaanleunbeugels  te vinden rondom het park. De aanleunbeugels zijn thermisch verzinkt en hebben een diameter van 60mm.

Klappalen

Tot slot zijn er 5 stalen klappalen rond het park geplaatst, om auto’s te weren van bepaalde paden. De palen zijn wit gepoedercoat en extra goed zichtbaar door de 3 rode banden.

Webshop

Prijzen van overkappingen zijn op aanvraag (niet verkrijgbaar via de webshop). U kunt advies vragen aan een van onze projectadviseurs. Ze komen ook graag bij u op locatie. Fietsaanleunbeugels en klappalen zijn indien gewenst verkrijgbaar in de nieuwe webshop; de FalcoShop. U krijgt nog tot en met vrijdag 10 januari 2014 5% korting op uw bestelling.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!