Back to top
Tawk.to

Een opgeruimd speelplein voor het kinderdagverblijf dankzij buitenberging

Home Projecten Een opgeruimd speelplein voor het kinderdagverblijf dankzij buitenberging

Op het speelplein van Kinderdagverblijf Partou in Amsterdam wordt uiteraard volop gespeeld door de kindjes die hier hun dag doorbrengen. Op momenten dat de kinderen binnen zijn, wordt het buiten speelgoed netjes opgeborgen in een duurzame berging met groendak.

Buitenberging met groendak

Op het buitenterrein van kinderopvang Partou staan twee overkappingen uit de FalcoLok250 serie naast elkaar. Een overkapping wordt gebruikt voor speelgoed en de andere overkapping is een stalling voor warmtepompen. Door de opbouw van onze overkappingen is het mogelijk om allerlei formaten overkappingen te realiseren door verschillende vakken aan elkaar te koppelen. Dit kan ook achteraf, als er meer bergingsruimte nodig is. Elke afzonderlijke overkapping heeft twee dubbele deuren aan de voorkant.

De overkappingen zijn duurzaam, de komende 10 jaar is het niet nodig om een nieuwe berging aan te schaffen. Wel toe aan een nieuwe berging? Wij halen ook overkappingen terug.  De oude overkapping wordt dan op onze locatie goed nagekeken en krijgt een tweede leven. Het is ook mogelijk om onderdelen te vervangen, zoals FSC® gecertificeerd hardhouten latten.

Het groendak op de overkapping is niet alleen mooi om te zien, het heeft vele andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. In ons productblad leest u meer voordelen en technische specificaties over het groendak. Hier leest u meer over het onderhoud van groendaken.

Alles in eigen huis

Behoefte aan een opgeruimd (school)plein? Een van onze projectadviseurs komt graag bij u langs op locatie om mee te denken over een goede oplossing om speelgoed en/ of fietsen te stallen. Na het ontvangen en akkoord geven op een duiidelijke offerte gaat de afdeling Technisch Bureau aan de slag met de tekeningen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Met moderne machines en vakmensen in onze fabriek in Vriezenveen wordt uw overkapping geproduceerd. Doordat we alles zelf doen en ruime voorraden aanhouden, staat de overkapping binnen afzienbare tijd op uw buitenlocatie. Onze eigen ervaren VCA gecertificeerde monteurs monteren de overkapping.

Geïnteresseerd in advies? Maak een afspraak met 1 van onze projectadviseurs via 0546 55 44 44 of email naar info@falco.nl.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!