Back to top
Tawk.to

Droog zitten in de gemeente Zaanstad

Home Projecten Droog zitten in de gemeente Zaanstad

Droog kunnen wachten op de pont; dat is wat de gemeente Zaanstad haar klanten wilde bieden. In samenspraak met de opdrachtgever kwamen we tot een mooie oplossing: een overkapping uit de FalcoLok-serie met een milieuvriendelijk en duurzaam groendak en zitbanken uit de populaire serie FalcoLinea. Een doordacht, samenhangend geheel, temeer omdat zowel de overkapping als de zitbanken zijn gepoedercoat in de huiskleuren van het GVB-pontbedrijf; een mooie blauwgroene kleur.

FalcoLok kan tegen een stootje

De FalcoLok is een sterke, vandalismebestendige overkapping. De overkappingen binnen dit programma zijn zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden en samen te stellen. Het is ook mogelijk om de overkapping helemaal dicht te maken en te voorzien van een deur. Bij deze serie heeft u ook keuze uit vele wandbekledingen. De Gemeente Zaandam koos voor veiligheidsglas. Alle verschillende wandbekledingen voor de FalcoLok-serie vindt u hier.

‘Natuurlijk’ mooi groendak

De overkapping is voorzien van een groendak, dat ligt op stalen aluzinc damwandplaten. Een groendak is ‘natuurlijk’ mooi om te zien, maar heeft ook nog andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Prettige bijkomstigheid voor uw onderhoudsbudget:
een groendak gaat doorgaans langer mee dan gebruikelijke dakbekleding.

Strakke banken van FalcoLinea

De FalcoLinea-serie is een populair programma straatmeubilair en duikt steeds vaker in het straatbeeld op. Alle stalen delen van de banken in Zaanstad zijn mooi gepoedercoat in de huiskleuren van het GVB-pontbedrijf; een blauwgroene kleur. Het is ook mogelijk om de banken uit te voeren met een belatting van FSC®-gecertificeerd hout. De FalcoLinea-programma bestaat uit banken, met of zonder rugleuning, stoelen, afvalbakken, picknicktafels en tribunebanken. Keus genoeg voor u. Meer weten? Bel dan (0546) 55 44 44, stuur een e-mail aan verkoop@falco.nl of maak (tijdens kantooruren) gebruik van de handige chatfunctie op de website.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!