Back to top
Tawk.to

Droog zitten in de gemeente Zaanstad

Home Projecten Droog zitten in de gemeente Zaanstad

Droog kunnen wachten op de pont; dat is wat de gemeente Zaanstad haar klanten wilde bieden. In samenspraak met de opdrachtgever kwamen we tot een mooie oplossing: een overkapping uit de FalcoLok-serie met een milieuvriendelijk en duurzaam groendak en zitbanken uit de populaire serie FalcoLinea. Een doordacht, samenhangend geheel, temeer omdat zowel de overkapping als de zitbanken zijn gepoedercoat in de huiskleuren van het GVB-pontbedrijf; een mooie blauwgroene kleur.

FalcoLok kan tegen een stootje

De FalcoLok is een sterke, vandalismebestendige overkapping. De overkappingen binnen dit programma zijn zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden en samen te stellen. Het is ook mogelijk om de overkapping helemaal dicht te maken en te voorzien van een deur. Bij deze serie heeft u ook keuze uit vele wandbekledingen. De Gemeente Zaandam koos voor veiligheidsglas. Alle verschillende wandbekledingen voor de FalcoLok-serie vindt u hier.

‘Natuurlijk’ mooi groendak

De overkapping is voorzien van een groendak, dat ligt op stalen aluzinc damwandplaten. Een groendak is ‘natuurlijk’ mooi om te zien, maar heeft ook nog andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Prettige bijkomstigheid voor uw onderhoudsbudget:
een groendak gaat doorgaans langer mee dan gebruikelijke dakbekleding.

Strakke banken van FalcoLinea

De FalcoLinea-serie is een populair programma straatmeubilair en duikt steeds vaker in het straatbeeld op. Alle stalen delen van de banken in Zaanstad zijn mooi gepoedercoat in de huiskleuren van het GVB-pontbedrijf; een blauwgroene kleur. Het is ook mogelijk om de banken uit te voeren met een belatting van FSC®-gecertificeerd hout. De FalcoLinea-programma bestaat uit banken, met of zonder rugleuning, stoelen, afvalbakken, picknicktafels en tribunebanken. Keus genoeg voor u. Meer weten? Bel dan (0546) 55 44 44, stuur een e-mail aan verkoop@falco.nl of maak (tijdens kantooruren) gebruik van de handige chatfunctie op de website.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!