Back to top
Tawk.to

Drie duurzame overkappingen met groendak

Home Projecten Drie duurzame overkappingen met groendak

Heutink, totaalleverancier voor kinderopvang, basis-, middelbaar- en hoger onderwijs is onlangs verhuisd van Rijssen naar Nijverdal. Op het buitenterrein van Heutink zijn twee Falco fietsoverkappingen en een Falco pauze overkapping geplaatst. Alle drie de overkappingen zijn voorzien van een groendak.

Fietsoverkappingen

Twee overkappingen FalcoSpan zijn tegenover geplaatst. Onze overkappingen zijn modulair opgebouwd en bestaan uit een beginvak en naar wens het aantal aanbouwvakken. Heutink heeft gekozen voor 5 vakken per fietsoverkapping. Dit brengt de totale lengte van de fietsoverkappingen op 27 meter. De staalconstructie is gepoedercoat in een grijze kleur. De achterwanden en zijwanden zijn van FSC®-gecertificeerd hardhouten open latwerk. De daken zijn verstevigd uitgevoerd en voorzien van dakvegetatie (sedum). Een groendak heeft veel voordelen.

Tussen de twee fietsoverkappingen in zijn fietsaanleunbeugels geplaatst.

Overdekte pauzeruimte

Er is ook een FalcoSpan geplaatst van 1 vak, deze overkapping wordt gebruikt als rokersruimte. De ruimte is ingericht met straatmeubilair. Net zoals de staalconstructie van de fietsoverkapping zijn ook de stalen delen van deze pauzeruimte gepoedercoat. Ook hier is een groendak geplaatst.

Service

Als optie is het mogelijk dat onze monteurs LED verlichting plaatsen in de overkapping. Alle overkappingen op het buitenterrein van Heutink zijn voorzien van LED verlichting inclusief een bewegings sensor.

Advies op maat

Voordat de drie overkappingen zijn geplaatst in Nijverdal, heeft onze projectadviseur een bezoek op locatie gebracht voor advies over het fietsparkeren. Gaat u verhuizen, of is de fietsoverkapping toe aan uitbreiding of vervanging? Steeds meer mensen gaan op de fiets naar hun werk. Voor bedrijven is het dan ook belangrijk om werknemers goede gelegenheid te bieden om hun fietsen veilig te parkeren.

Een van onze projectadvsieurs komt graag langs. Uiteraard zijn wij ook bereikbaar via de chat op onze website, het contactformulier, telefonisch of via de info@falco.nl

Onze overkappingen worden op veel verschillende locaties geplaatst, zoals op schoolterreinen, zorginstellingen, appartementencomplexen en ook op bedrijventerrein. Voor inspiratie kunt u ook ons Pinterest bord "Bedrijventerrein inrichten"" bekijken.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!