Back to top
Tawk.to

Drie duurzame overkappingen met groendak

Home Projecten Drie duurzame overkappingen met groendak

Heutink, totaalleverancier voor kinderopvang, basis-, middelbaar- en hoger onderwijs is onlangs verhuisd van Rijssen naar Nijverdal. Op het buitenterrein van Heutink zijn twee Falco fietsoverkappingen en een Falco pauze overkapping geplaatst. Alle drie de overkappingen zijn voorzien van een groendak.

Fietsoverkappingen

Twee overkappingen FalcoSpan zijn tegenover geplaatst. Onze overkappingen zijn modulair opgebouwd en bestaan uit een beginvak en naar wens het aantal aanbouwvakken. Heutink heeft gekozen voor 5 vakken per fietsoverkapping. Dit brengt de totale lengte van de fietsoverkappingen op 27 meter. De staalconstructie is gepoedercoat in een grijze kleur. De achterwanden en zijwanden zijn van FSC®-gecertificeerd hardhouten open latwerk. De daken zijn verstevigd uitgevoerd en voorzien van dakvegetatie (sedum). Een groendak heeft veel voordelen.

Tussen de twee fietsoverkappingen in zijn fietsaanleunbeugels geplaatst.

Overdekte pauzeruimte

Er is ook een FalcoSpan geplaatst van 1 vak, deze overkapping wordt gebruikt als rokersruimte. De ruimte is ingericht met straatmeubilair. Net zoals de staalconstructie van de fietsoverkapping zijn ook de stalen delen van deze pauzeruimte gepoedercoat. Ook hier is een groendak geplaatst.

Service

Als optie is het mogelijk dat onze monteurs LED verlichting plaatsen in de overkapping. Alle overkappingen op het buitenterrein van Heutink zijn voorzien van LED verlichting inclusief een bewegings sensor.

Advies op maat

Voordat de drie overkappingen zijn geplaatst in Nijverdal, heeft onze projectadviseur een bezoek op locatie gebracht voor advies over het fietsparkeren. Gaat u verhuizen, of is de fietsoverkapping toe aan uitbreiding of vervanging? Steeds meer mensen gaan op de fiets naar hun werk. Voor bedrijven is het dan ook belangrijk om werknemers goede gelegenheid te bieden om hun fietsen veilig te parkeren.

Een van onze projectadvsieurs komt graag langs. Uiteraard zijn wij ook bereikbaar via de chat op onze website, het contactformulier, telefonisch of via de info@falco.nl

Onze overkappingen worden op veel verschillende locaties geplaatst, zoals op schoolterreinen, zorginstellingen, appartementencomplexen en ook op bedrijventerrein. Voor inspiratie kunt u ook ons Pinterest bord "Bedrijventerrein inrichten"" bekijken.

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!