Back to top
Tawk.to

Derby Midland Station ingericht met Falco fietsparkeren en bushokjes

Home Projecten Derby Midland Station ingericht met Falco fietsparkeren en bushokjes

Drie overkappingen; ontworpen, gefabriceerd en geïnstalleerd door Falco, bij Derby Midland station, werden recent officieel overgedragen door Falco UK Ltd. aan de opdrachtgever. De fiets-, taxi- en bushokjes zijn allemaal gebaseerd op Falco's modulaire FalcoLok en FalcoMax overkappingen.

“State of the Art” overkappingen

In de Falco overkappingen zijn verder stoelen, verlichting, CCTV- en informatiesystemen geplaatst. Hiermee biedt Derby een nieuwe “state of the art” opvangvoorziening voor de nieuwe hal van het voormalige Midland station. Gemaakt van robuust, verzinkt en gepoedercoat staal en bekleed met glas, ziet de inrichting er prachtig uit met de drie gecoördineerde overkappingen.

Fietsenstalling met dubbele capaciteit

Ondanks de weinig beschikbare ruimte worden er toch maar liefst 144 fietsparkeerplaatsen gecreëerd, Derby maakt namelijk gebruik van het populaire FalcoLevel Premium+ etage-fietsenrek waarmee het aantal fietsparkeerplaatsen wordt verdubbeld op hetzelfde aantal m2. Dit betekent een enorme verbetering t..o.v. de eerdere faciliteiten.

Het FalcoMax ontwerp van de fietsenstalling is aangepast aan de eisen van de opdrachtgever. Uitbreiding van de fietsoverkapping is in de toekomst zeer eenvoudig, mocht dit aan de orde zijn.

Bushokje

Het 32m lange bushok, ontwikkeld door Falco's design team, bevat extra glas om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. De abri bevat ook informatiesystemen voor passagiers en heeft een perfecte afwerking met rvs rails en brandwerende zitplaatsen.

De overkapping voor de taxi standplaats heeft een lichte structuur met een uitstekende dekking voor de wachtende passagiers. Met een innovatief ontwerp van het dak en geïntegreerde systemen voor het verzamelen van regenwater, zorgen alle overkappingen voor een hoge mate van zowel functionaliteit als esthetiek.

Falco installeerde ook een FalcoLok-500 berging met hardhouten bekleding alsmede zitplaatsen.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!