Back to top
Tawk.to

Complete terreininrichting Ommelander Ziekenhuis Groningen

Home Projecten Complete terreininrichting Ommelander Ziekenhuis Groningen

Voor het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen ziekenhuis in Scheemda heeft Falco in opdracht van Dura Vermeer Infra RegioOost diverse producten geproduceerd en geplaatst.

Fietsoverkappingen

Zowel voor bezoekers en personeel van het ziekenhuis zijn een groot aantal dubbelzijdige FalcoGamma fietsoverkappingen geplaatst.  De FalcoGamma kenmerkt zich door een centrale draagkolom die boven uitloopt in twee draagarmen waaronder de fietsen gestald kunnen worden.  Voor de dakbekleding is helder polycarbonaat gebruikt, dit zorgt voor een transparant en open beeld.  De staalconstructie van de overkapping is gepoedercoat  in een diepzwarte RAL kleur.

Fietsenrekken

Om de fietsen in te parkeren, heeft Falco fietsenrekken van het model Ideaal .0 met 6 plaatsen geleverd. Het gaat om een totaal van 10 stuks.

Tevens zijn er 16 fietsparkeersysteem FalcoIon met aanbindbeugel met oog en 2 geïntegreerde  oplaadpunten geleverd om e-bikes in te parkeren en tegelijkertijd op te laden.

Beide soorten fietsenrekken zijn gepoedercoat in dezelfde diepzwarte kleur als het staalwerk van de overkappingen.

Zitbanken

In totaal zijn er op het hele terrein 19 FalcoNine zitbanken geplaatst. De buitenbank FalcoNine heeft een rugleuning en is geproduceerd met de materialen FSC®gecertificeerd hardhouten delen en staal. Ook de stalen delen van de banken zijn gepoedercoat in zwart. Bijzonder aan deze banken is dat het hardhout ook in een RAL kleur is geleverd, te weten RAL 8017.

Stalen klappaal

Tot slot zijn er ook twee stalen klappalen FalcoSentry op het buitenterrein van het OZG te vinden. Het betreft witte palen met 2 rode reflecteren banden. 

Terreininrichting

Ook op zoek naar een overkappingen of straatmeubilair voor uw buitenterrein? Onze project adviseurs denken graag met u mee. Onze Pinterest paginawordt door veel mensen bekeken om inspiratie op te doen voor de inrichting van een terrein met buitenbanken, afvalbakken, fietsoverkappingen, fietsenrekken en nog veel meer straatmeubilair

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!