Back to top
Tawk.to

Complete inrichting van schoolplein

Home Projecten Complete inrichting van schoolplein

Het buitenterrein van het duurzame en toekomstbestendige Kindcentrum Siddeburen is ingericht met een groot aantal Falco producten; van fietsparkeren, bergingen tot straatmeubilair, het is allemaal ontworpen en geproduceerd door Falco in Vriezenveen.

Fietsoverkapping op maat

Fietsen kunnen veilig en droog geparkeerd worden in een op maat gemaakte FalcoLok overkapping. Deze ruime overkapping heeft afmetingen van 1000 cm x 400 cm en is opgedeeld in twee compartimenten. De dakbedekking bestaat uit aluzinc profielplaten en voor de wandbekleding is gekozen voor FSC® gecertificeerd hardhout. Het bijzondere aan deze overkapping is dat de hardhouten latten voor de dakrand langs zijn bevestigd en dat het hout is geverfd in een geelgrijze RAL kleur. De fietsoverkapping is voorzien van een enkele draaideur en een dubbele deur.

In de overkapping zijn FalcoSound fietsenrekken geplaatst, hier kunnen 20 fietsen in worden geparkeerd.

FalcoBox bergingen

Op het schoolplein staan ook drie Falcobox bergingen die perfect geschikt zijn om groot speelgoed in te stallen. 

De bergingen bestaan elk uit 3 vakken en zijn voorzien van een scharnierdak en een dubbele deur.  De wandbekleding is net als bij de fietsoverkapping van FSC® gecertificeerd hardhout, geverfd in dezelfde kleur als de fietsoverkapping.

Fietsaanleunbeugels

Fietsen kunnen kunnen behalve in de fietsoverkapping ook geparkeerd worden op het buitenterrein, waar een groot aantal FalcoLean fietsaanleunbeugels staan. Fietsaanleunbeugels zijn ideaal om fietsen met een krat en stepjes op een (school)plein netjes te parkeren.

De fietsaanleunbeugels bij Falco, ook wel fietsparkeerbeugels of fietsnietjes genoemd, zijn er in verschillende vormen, afmetingen en kleuren. Bij het kindcentrum zijn FalcoLean fietsaanleunbeugels met een tussenbuis geplaatst. Zo is een extra bevestiging van de fiets via een kabel- of kettingslot mogelijk. 

Straatmeubilar

Om het compleet te maken, zijn er ook producten uit Falco's assortiment straatmeubilair op het plein geplaatst. Een aantal FalcoLinea buitenbanken en FalcoJona afvalbakken zorgen ervoor dat de leerkrachten en schoolkinderen lekker kunnen zitten in de pauzes en het plein schoon kunnen houden.

Uit ons ruime assortiment of op maat

De producten die bij het kindcentrum zijn geplaatst, komen voor een groot dee uit ons standaard assortiment. De overkapping is op maat gemaakt. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofd-vestiging in Vriezenveen is het relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen. Leg uw idee voor en wij adviseren of het project haalbaar is (info@falco.nl), geschikt is voor de betreffende buitenruimte en of het budget passend is. 

Dat we alles in eigen huis doen, heeft ook een positieve invloed op de MKI waarde van onze producten. Nieuwsgierig hoe dat zit? Onze circulair manager John Wermink (0546 55 44 44) vertelt er graag meer over.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!