Back to top
Tawk.to

Bruinisse voortvarend met Falco banken

Home Projecten Bruinisse voortvarend met Falco banken

In het kader van het programma “ Bruinisse Voortvarend” en het project “Onthaal naar het Deltawater” is de vissershaven in Bruinisse opnieuw ingericht. Ondanks dat de haven een werkhaven is, was er behoefte aan straatmeubilair. Door de herinrichting biedt de vissershaven een aantrekkelijk onthaal en verblijfsgebied voor bewoners van het dorp, maar ook voor toeristen.

Programma van eisen

De gemeente Schouwen Duiveland had duidelijk voor ogen hoe het straatmeubilair in Bruinisse er uit moest komen te zien. In het programma van eisen is uitgebreid beschreven aan welke omschrijving het straatmeubilair moest voldoen.  Falco heeft speciaal voor de gemeente Schouwen Duiveland vijf zitbankjes zonder rugleuning ontwerpen en geproduceerd. De banken hebben een gebogen vorm en een lengte van vijf meter. De gebruikte materialen voor de banken zijn stalen banksteunen (verzinkt en gecoat) en voor het zitgedeelte is tropisch hardhout gebruikt, voorzien van FSC® keurmerk.

Makkelijk te demonteren

In het programma van eisen was ook een aanvullende eis opgenomen. De vissershaven wordt namelijk ook gebruikt voor evenementen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de banken tijdelijk verwijderd en opgeslagen kunnen worden. De banken moeten daarom eenvoudig te demonteren zijn, waarbij na demontage geen obstakels uit de verharding steken. Falco heeft dit opgelost door een ankerrail in de fundatie te storten. Hier kan de bank aan vast gemaakt worden. Na demontage blijft het geheel gelijk aan maaiveld.

Advies?

Bent u op zoek naar een mooi bankje voor uw gemeente of bedrijf? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment banken. Heeft u iets anders in gedachten? Onze ontwerpafdeling kan ook op maat voor u speciaal een bank ontwikkelen. Neem dan contact op met onze productadviseurs,  bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!