Back to top
Tawk.to

Berging voor buiten speelgoed, OBS De Pioniers in Amstelveen

Home Projecten Berging voor buiten speelgoed, OBS De Pioniers in Amstelveen

OBS De Pioniers is een openbare basisschool in Amstelveen. Op het schoolplein prijkt sinds kort een blauwe FalcoBox; een unieke berging om buiten speelgoed zoals skelters, driewielers, bolderkarren en/of loopfietsen netjes en diefstalveilig op te bergen.

Geen bouwvergunning

De FalcoBox overkapping is uniek: met een scharnierend dak en dubbele deuren is de FalcoBox zowel van boven als aan de voorkant te openen en wordt de bergingsruimte optimaal benut. Het dak heeft een handvat en een gasdrukveer waardoor het eenvoudig te openen en te sluiten is en ook in stilstand open blijft staan. De dubbele deuren zijn afsluitbaar middels een europrofielcilinderslot. Doordat de FalcoBox in gesloten toestand een hoogte heeft van maar ca. één meter is er geen bouwvergunning nodig en blijft men overzicht houden op het terrein.

Trespa bekleding

De berging wordt gemaakt van een thermisch verzinkte staalconstructie. Standaard wordt de FalcoBox met FSC® gecertificeerd hardhouten belatting bekleding geleverd, maar OBS De Pioniers koos voor een speelsere bekleding: Trespa Meteon beplating, in de kleur Briljant Blue. De FalcoBox bestaat hier uit 2 vakken met een totale lengte van ca. vijf meter, maar is ook verkrijgbaar in een 1-vaks, 3-vaks of meer.

Advies voor uw schoolplein inrichting?

Wij leveren heel veel producten voor uw schoolplein! Bijvoorbeeld fietsenrekken voor 'normale' fietsen of voor kratfietsen, fietsaanleunbeugels, fietsoverkappingen, straatmeubilair zoals picknicksets en afvalbakken, maar ook verkeersvoorzieningen zoals afzetpalen en parkeerbeugels. Neem dan contact op met Falco voor advies; een vrijblijvende afspraak op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Onze projectadviseurs adviseren u graag voor een mooiere buitenwereld. Bel 0546 55 44 of e-mail naar info@falco.nl

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!