Back to top
Tawk.to

Berging met groendak voor Educatief Centrum

Home Projecten Berging met groendak voor Educatief Centrum

Het Educatief Centrum in Delft verduurzaamt haar terreininrichting. Door de Falco berging met sedum groendak en plaatsing van zonnepanelen is dit een mooi staaltje duurzaamheid!

Groendaken worden steeds meer toegepast. Falco heeft voor haar serie overkappingen en bergingen uit de serie FalcoLok, de mogelijkheid om het groendak van bijvoorbeeld sedum toe te passen.

Door de aanleg van dakvegetatie verandert het dak van de FalcoLok in een levendig, kleurrijk geheel met een natuurlijke uitstraling. 

Eigenschappen groendak

Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het sedum varieert bovendien mee met de seizoenen en heeft nog een aantal andere prettig eigenschappen:

  • Het heeft een isolerende werking (warmte en geluid),
  • neemt fijnstof op,
  • vermindert de waterafvoer naar het riool,
  • is waterzuiverend en
  • zorgt voor compensatie van CO2- uitstoot.

Groendak beschermt

Normaliter gaat een dergelijk groendak ook nog eens twee tot drie keer langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Dat komt door de gelaagde opbouw; deze opbouw beschermt de dakbedekking tegen schadelijke effecten van direct zonlicht, regen, hagel of wind en verkleint temperatuurschommelingen van het dak.

Berging of overkapping met groendak?

Falco heeft diverse projecten uitgevoerd met Falcolok overkappingen en bergingen met groendak, maar bijvoorbeeld ook fietskluizen. Wilt u een overkapping, berging of fietsenstalling met een groendak neem dan contact op met één van Falco’s projectadviseur. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl voor een vrijblijvend advies, ook op locatie!

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!