Back to top
Tawk.to

Berging met groendak voor Educatief Centrum

Home Projecten Berging met groendak voor Educatief Centrum

Het Educatief Centrum in Delft verduurzaamt haar terreininrichting. Door de Falco berging met sedum groendak en plaatsing van zonnepanelen is dit een mooi staaltje duurzaamheid!

Groendaken worden steeds meer toegepast. Falco heeft voor haar serie overkappingen en bergingen uit de serie FalcoLok, de mogelijkheid om het groendak van bijvoorbeeld sedum toe te passen.

Door de aanleg van dakvegetatie verandert het dak van de FalcoLok in een levendig, kleurrijk geheel met een natuurlijke uitstraling. 

Eigenschappen groendak

Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het sedum varieert bovendien mee met de seizoenen en heeft nog een aantal andere prettig eigenschappen:

  • Het heeft een isolerende werking (warmte en geluid),
  • neemt fijnstof op,
  • vermindert de waterafvoer naar het riool,
  • is waterzuiverend en
  • zorgt voor compensatie van CO2- uitstoot.

Groendak beschermt

Normaliter gaat een dergelijk groendak ook nog eens twee tot drie keer langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Dat komt door de gelaagde opbouw; deze opbouw beschermt de dakbedekking tegen schadelijke effecten van direct zonlicht, regen, hagel of wind en verkleint temperatuurschommelingen van het dak.

Berging of overkapping met groendak?

Falco heeft diverse projecten uitgevoerd met Falcolok overkappingen en bergingen met groendak, maar bijvoorbeeld ook fietskluizen. Wilt u een overkapping, berging of fietsenstalling met een groendak neem dan contact op met één van Falco’s projectadviseur. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl voor een vrijblijvend advies, ook op locatie!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!