Back to top
Tawk.to

Afvalbak siert straten Eindhoven

Home Projecten Afvalbak siert straten Eindhoven

Falco ontwierp met IPV voor de gemeente Eindhoven een sterke afvalbak voor plaatsing in de gehele gemeente Eindhoven; FalcoJona. In het begin plaatste Falco 126 afvalbakken, hierna volgde er nog velen. Op regelmatige basis worden er afvalbakken geplaatst in de hele gemeente.

De FalcoJona heeft een strak en sterk design. Het ontwerp voorkomt dat er afval bovenop de afvalbak wordt gegooid en zet aan tot wegwerpen in de daarvoor bestemde opening. De binnenbak van de FalcoJona is erg sterk. De afvalbak kan worden geopend middels het trilvaste, zelfsluitende veiligheidsslot en de driekantsleutel. Om het legen van de afvalbak te vereenvoudigen is de binnenbak uitgerust met twee handvatten en kan de deur 150 graden geopend worden. De inhoud van FalcoJona is 50 liter. Meer weten of bestellen?

Materiaal afvalbak

De FalcoJona bestaat uit thermisch verzinkt staal, de afvalbak is gemaakt van elektrolytisch verzinkt staal en de binnenbak is van sendzimir verzinkt staal. Staal is een duurzaam materiaal door de lange levensduur en geheel recyclebaar. De omlijsting van de afvalbak is een stalen, ronde buis, en kan door een poedercoating op kleur gebracht worden, net als de bak. De Gemeente Eindhoven heeft gekozen voor een zwartgrijze bak en grijze staanders. In de Gemeente Almelo bijvoorbeeld heeft Falco twee rode FalcoJona's geplaatst.

Groot assortiment

Falco heeft een groot assortiment afvalbakken. Naast de FalcoJona kunt u ook kiezen uit FalcoBloc, FalcoLinea en nog vele andere afvalbakken.

Wilt u iets compleet anders? Dat kan ook, Falco maakt ook straatmeubilair op maat. Neem contact op met uw projectadviseur voor meer informatie 0546 55 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!