Back to top
Tawk.to

Afsluitbare fietsenstalling voor Bronovo ziekenhuis

Home Projecten Afsluitbare fietsenstalling voor Bronovo ziekenhuis

Op het terrein van het Bronovo ziekenhuis was behoefte aan een goede en veilige fietsenstalling. Falco produceerde de  fietsoverkapping FalcoQuarter in dubbelzijdige uitvoering en met een afsluitmogelijkheid om diefstal van fietsen te voorkomen. 

Het Bronovo ziekenhuis zocht een fietsenstalling voor haar bezoekers en voor haar medewerkers. De keuze viel op de FalcoQuarter overkapping vanwege zijn vorm, transparantie en hoogte.

Afsluitbare fietsenstalling door paslezer

De overkapping voor de medewerkers is uit diverse onderdelen samengesteld tot deze fietsenstalling. Er zijn twee overkappingen (bestaande uit 2 rijen x7 vakken) tegenover elkaar geplaatst met een extra looppadafsluiting. Hiermee wordt een volledig dichte fietsenstalling gecreëerd.

Daarnaast is de fietsenstalling ook afsluitbaar gemaakt door aan beide zijden deuren te plaatsen. Hierdoor staan fietsen veilig gestald en worden beschermd tegen diefstal. De deur is uitgerust met een paslezer waarmee ziekenhuispersoneel met hun medewerkerspas de deur openen  en zo toegang krijgen tot de fietsenstalling.

Fietsenstalling bezoekers

De overkapping voor de bezoekers heeft twee FalcoQuarters overkappingen tegenover elkaar geplaatst. Hierdoor ontstaat er een ruime fietsenstalling.

Fietsenrekken

De fietsenrekken komen uit de serie FalcoSound, elk fietsenrek heeft plaats voor 5 fietsen. Zo zijn er meerdere fietsenrekken aan elkaar gekoppeld en in totaal 260 fietsplaatsen gecreëerd.

Meer productinformatie?

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!