Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 8: Ruime open fietsoverkapping bij de State Hillegersberg

Week 8: Ruime open fietsoverkapping bij de State Hillegersberg
Week 8: Ruime open fietsoverkapping bij de State Hillegersberg
Montage project van de week 23 feb 2023

In de groene Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt de State Hillegersberg. Het voormalige Reuma en Revalidatiecentrum is getransformeerd tot een modern en duurzaam woonzorgcomplex. Binnen deze locatie kunnen inwoners van Rotterdam en omstreken tijdelijk dan wel permanent zorg en ondersteuning ontvangen van een aantal zorgorganisaties. 

Oneindig verlengen

Opdrachtgever T & G Terrein- en Groenvoorziening was op zoek naar een grote open fietsoverkapping welke bij het gebouw zou passen, maar niet te opvallend aanwezig zou zijn in de groene omgeving. In overleg met Falco's productadviseur Sander de Coster werd gekozen voor de FalcoTel-D overkapping. Een dubbelzijdige fietsoverkapping met schuin dak en zonder staanders aan de buitenkant waardoor er meer ruimte over blijft om de fietsen te stallen. De overkapping telt 4 vakken met een totale lengte van 16 meter, maar is oneindig verder uit te breiden. De stalen basis constructie is gepoedercoat in RAL 7013, kleur bruingrijs en het dak is van aluzinc profielplaten. 

Wanden

Wilt u toch wanden in de FalcoTel overkapping? Falco heeft meer dan zeventig jaar ervaring met fietsparkeren. De expertise, mogelijkheid tot eigen ontwerp en productie onder eigen dak biedt veel mogelijkheden om een passende fietsparkeervoorziening te maken. Het meest wordt open latwerk toegepast. Maar steeds meer wordt de overkapping bekleed met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc. etc. Klik hier voor een overzicht. De bekleding wordt altijd gemonteerd op de stalen basis constructie.

Fietsenrekken

Onder de overkappingen kunnen de fietsen droog en netjes worden gestald in FalcoSound fietsenrekken. De FalcoSound rekken, die erg vriendelijk zijn voor het voorwiel, zijn hier dubbelzijdig geplaatst. Uw e-bike opladen in een FalcoSound fietsenrek? Optioneel is er een aanbindpaal met oplaadvoorziening verkrijgbaar. Rondom de fietsenstalling zijn meerdere aanleunbeugels geplaatst waar bijvoorbeeld scooters en niet standaard fietsen zoals bakfietsen en fatbikes kunnen worden gestald.

MKI waarde

Wij willen onze producten zo duurzaam mogelijk aanbieden. Daarom hebben wij met de Milieukostenindicator (MKI) inzichtelijk gemaakt welke impact onze producten op het milieu hebben. Voor zowel de FalcoTel overkapping als de FalcoSound fietsenrekken is de (ongeverifieerde) MKI-waarde beschikbaar. Falco's Circulair Manager John Wermink geeft u graag meer informatie.

Advies nodig?

Vraag één van onze productadviseurs naar nog meer mogelijkheden of neem contact op en laat u adviseren via de mail; info@falco.nl, telefoon 0546 55 44 44, chat of tijdens een persoonlijk gesprek.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!