Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 8: Groene fietsenstalling bij IKC El Habib, Maastricht

Week 8: Groene fietsenstalling bij IKC El Habib, Maastricht
Week 8: Groene fietsenstalling bij IKC El Habib, Maastricht
Montage project van de week 26 feb 2021

Deze week een montageproject in Maastricht. Er werd een fietsoverkapping geplaatst tussen twee bestaande bergingen; de overkapping werd dus gerealiseerd zonder zijwanden! Omdat Falco alles in eigen huis produceert en ook montage door Falco monteurs gedaan wordt, is een zogenaamde SPECIAL op maat gemaakte stalling in vrijwel iedere opstelling mogelijk.

De stalling is gebaseerd op de FalcoLok serie en heeft een achterwand van aluzinc damwand beplating en de voorzijde is van geperforeerd staalplaat. Alle staal is gepoedercoat in de huiskleuren van El Habib: RAL 6005, kleur groen. Het dak is van aluzinc profielplaten en de overkapping is afsluitbaar middels een deur met slot. Binnen in de overkapping is LED verlichting incl. bekabeling aangebracht. Alles werd netjes opgeleverd want ook het herbestraten was inclusief.

Meer weten? Bel dan (0546) 55 44 44, stuur een e-mail aan verkoop@falco.nl of maak (tijdens kantooruren) gebruik van de handige chatfunctie op de website. Meer voorbeelden van SPECIAL overkappingen vind u hier.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!