Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 8: groendak op overkapping

Week 8: groendak op overkapping
Week 8: groendak op overkapping
Montage project van de week 25 feb 2022

Het dak van een FalcoLok fietsoverkapping, of een hieraan gerelateerd product zoals de FalcoCrea berging, leent zich uitstekend om te laten begroeien met de vetplant Sedum. Samen met onze partner Binder Groenvoorziening kunnen wij een groendak verzorgen voor uw overkapping.

Voordelen

Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook nog andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Bovendien varieert het sedum mee met de seizoenen en is het een kleurrijk geheel met een natuurlijke uitstraling. In dit productblad leest u meer voordelen en technische specificaties over het groendak. Klik hier voor meer informatie over het onderhoud van groendaken.

Montage en subsidie

De vraag naar groendaken is sterk groeiend. In duurzame en klimaatadaptieve gemeentes wordt een subsidie gegeven om de toepassing van groene daken en gevels te stimuleren. Falco's montageteam draagt zorg voor de plaatsing van de overkapping en de aanleg van de dakvegetatie op locatie. 

Succes

Hieronder vindt u een aantal projecten waarbij een Falco overkapping of berging is geupgrade met een groendak:

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!