Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week week 7: fietsoverkapping op parkeerterrein

week 7: fietsoverkapping op parkeerterrein
fietsoverkapping fietsenstalling fietsparkeren
Montage project van de week 19 feb 2021

Na het winterse weer van vorige week is deze week een ruime FalcoLok fietsoverkapping geplaatst door onze monteurs. De overkapping heeft afmetingen van 1000 x 400 cm en een hoogte van 225 cm.  Voor de wandbekleding van de overkapping is gekozen voor FSC® hardhouten open latwerk. Het materiaal van het dak is van aluzinc profielplaten. De overkapping is voorzien van 2 deuren. Falco overkappingen zijn modulair opgebouwd en kunnen zo ruim opgezet worden als gewenst. Een overkapping bestaat altijd uit een beginvak, en in dit geval 1 aanbouwvak.

Niet alleen de stalen delen van deze fietsenstalling zijn gepoedercoat in RAL 1019, ook het hardhout is gekleurd in dezelfde RAL kleur.

Geplaatst op vier autoparrkeerplaatsen kunnen er veel fietsen geparkeerd worden in deze stalling!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!