Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 5: Opknappen bushokjes St. Bartimeus

Week 5: Opknappen bushokjes St. Bartimeus
Week 5: Opknappen bushokjes St. Bartimeus
Montage project van de week 5 feb 2021

Ter afsluiting in de Week van de Circulaire Economie: Bij St. Bartimeus staan een aantal Falco bushokjes van hoge kwaliteit die hebben bewezen de tand des tijds te doorstaan. Een drietal bushokjes was echter wel aan een kleine opknapbeurt toe: een aantal panelen en een ruit was aan vervanging toe. Zonde om de bushokjes zo maar af te schrijven, zo vonden zowel de klant als onze projectadviseur! Omdat de overkappingen uit eigen fabriek komen, was het voor onze productie en VCA gecertificeerde monteurs geen enkel probleem om de bushokjes weer als nieuw te maken!

De monteurs gingen richting Doorn met 8 nieuwe panelen, nieuwe ramen, wat stelvoeten en betonvoeten. Twee bushokjes konden ter plekke worden gerepareerd. Een derde bushokje was een project op zich: het bushokje was door de klant zelf 'gedemonteerd' (de staanders waren afgezaagd) en in een hoekje van het terrein gezet. Dat betekende dat de monteurs van Falco het ontwerp moesten aanpassen en daarna werd het geheel verplaatst met de Scania P320 EEV vrachtwagen van Falco. Alles in eigen beheer!

Tot slot wilde men op de locatie in Zeist een nieuwe overkapping in dezelfde kleuren en huisstjl. Na goed overleg werd gekozen voor de FalcoZan overkapping.

Circulariteit gaat veel verder dan recycling. In een circulaire economie wordt al vanaf de tekentafel, en zelfs daarvoor al, nagedacht over circulariteit. Meestal volgens de 10 letters “R van circulariteit: Rethink, Redesign, Reduce, Reuse, Repair, Refurbish, Remanufacture, Repurpose, Recycle and Recover. Pas als er afdoende antwoorden zijn op al die aspecten ontstaat een optimaal circulair product. Een hele uitdaging. Een aantal Falco medewerkers volgden daarom onlangs een cursus van circo: zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn!

Wilt u weten welke "R" u kunt toepassen bij uw bestaande Falco product? Bel met 0546 554444 of mail naar verkoop@falco.nl.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!