Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 47, Inrichting busstation Westerhaar

Week 47, Inrichting busstation Westerhaar
Week 47, Inrichting busstation Westerhaar
Montage project van de week 25 nov 2022

In Westerhaar-Vriezenveensewijk is Reko Raalte in opdracht van de Gemeente Twenterand bezig met de reconstructie van de Hoofdweg en het Kervelplein. Aan het Kervelplein ligt het busstation van Westerhaar en voor de inrichting van het busstation gaf Reko aan ons de opdracht. 

Fietsoverkapping/bushokjes

Afgelopen dagen werkten de VCA gecertificeerde Falco monteurs aan een strakke overkapping die dienst gaat doen als bushok in combinatie met een fietsoverkapping. In de oude situatie stond een fietsoverkapping weggestopt in een donker hoekje van het busstation. Daarom is er nu voor een grote, strakke overkapping van 8x5 meter gekozen, waarbij het linker- en de rechterdeel fungeert als bushokje en het tussendeel als fietsoverkapping dienst zal doen. De overkapping is voorzien veiligheidsglas en van LED verlichting waardoor de sociale controle groot is: de passagiers kunnen hun fiets veilig stallen en beschermd tegen de weersinvloeden op de bus wachten. De basis van deze op maat gemaakt overkapping is de FalcoLok: een overkapping die zich leent voor allerlei doeleinden. Als voorbeeld werd een overdekte wachtruimte van het project aan de Piet Smitkade in Rotterdam genomen. De expertise, mogelijkheid tot eigen ontwerp en productie onder Falco's eigen dak biedt ook u veel mogelijkheden om een passende fietsparkeervoorziening te maken. Vanaf volgende week zullen er FalcoLean fietsaanleunbeugels in de fietsenstalling komen te staan.

Straatmeubilair

Daarna zal het busstation nog verder verfraaid worden door middel van straatmeubilair in de vorm van een aantal FalcoJona afvalbakkenFalcoBloc zitbanken met rugleuning en een FalcoBloc zeshoekige FalcoBloc boombank. Houd onze social media kanalan in de gaten voor het eindresultaat! 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Leg uw idee voor en wij adviseren of het project haalbaar is (info@falco.nl), geschikt is voor de betreffende buitenruimte en of het budget passend is. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofd-vestiging in Vriezenveen is het relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen.

Foto's: Chris Huisman

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!