Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 46: Uitbreiding overkapping Prinses Maxima Centrum

Week 46: Uitbreiding overkapping Prinses Maxima Centrum
fietsparkeren fietsoverkapping uitbreiden
Montage project van de week 15 nov 2019

Bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie staan twee fietsoverkappingen van Falco. Een van de FalcoGamma fietsoverkappingen bleek te klein voor het aantal fietsen dat hier geparkeerd moest worden. Falco heeft hier deze week 6 aanbouwvakken bij aangebouwd. De totale extra lengte is maar liefst 24 meter. De fietsenrekken worden volgende week gemonteerd. Uiteraard zijn de staaldelen van het nieuwe gedeelte gepoedercoat in dezelfde bruingrijze kleur als de bestaande overkapping. 

Uitbreiding bestaande overkappingen

Falco zorgt wel vaker voor een uitbreiding van bestaande (fiets)overkappingen.  Dit is relatief simpel, omdat al onze overkappingen modulair worden opgebouwd. Elke overkapping, of de wandbekleding nu van hout is of polycarbonaat, bestaat uit een beginvak en naar wens worden er een aantal aanbouwvakken bijgeplaatst. Een duurzame oplossing!

In Borculo hebben we een transparante overkapping FalcoGamma uitgebreid en in Rotterdam is bij een houten FalcoLok overkapping een aanbouwvak bijgeplaatst.

Wilt u advies over uw situatie? Onze projectadviseur komt graag langs om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. U kunt telefonisch contact opnemen met Falco (0546 55 44 44) of via de mail (info@falco.nl).

 

fietsparkeren fietsoverkapping uitbreiding
fietsparkeren fietsoverkapping uitbreiding
fietsparkeren fietsoverkapping uitbreiding
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!