Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 46: Berging bij De Johanneshoeve, Westerhaar

Week 46: Berging bij De Johanneshoeve, Westerhaar
Week 46: Berging bij De Johanneshoeve, Westerhaar
Montage project van de week 18 nov 2022

De Johanneshoeve is een voormalige boerderij en is sinds 2009 een logeer- en vergaderlocatie aan de rand van Twenterand. Gelegen aan het hoogveengebied de Engbertsdijksvenen is De Johanneshoeve een echte uitvalsbasis in de regio Twente van waaruit prachtige fietstochten kunnen worden gemaakt. 

Deze week werd de parkeerplaats opgeknapt: een thuiswedstrijd voor de Falco VCA gecertificeerde monteurs! Een fietsoverkapping, die deels ook gebruikt gaat worden voor eigen opslag, biedt de gasten vanaf nu de gelegenheid hun fiets droog en diefstalveilig te stallen. Er is gekozen voor een afsluitbare FalcoLok-250 berging met een afmeting van 250x400cm met houten belatting. De wanden hebben als basis een stalen frame en de afvoer is ook van staal. De FalcoLok-250 is het kleinere broertje van de grotere FalcoLok-500 fietsoverkapping. De FalcoLok serie is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden.

Falco verzorgt de terreininrichting voor scholen, openbare ruimtes, bedrijven en ook regelmatig voor zorginstellingen. Of u nou op zoek bent naar een overkapping, fietsparkeersysteem, verkeersvoorziening of straatmeubilair; Falco heeft het in het assortiment. Onze projectadviseurs denken graag mee over mogelijke oplossingen. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!