Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 45: Plaatsing en opening fietsoverkapping Gorinchem

Week 45: Plaatsing en opening fietsoverkapping Gorinchem
Week 45: Plaatsing en opening fietsoverkapping Gorinchem
Montage project van de week 12 nov 2021

De FalcoTel-C fietsenstalling is een overdekte overkapping van twee stuks enkelzijdige FalcoTel-E overkappingen die tegenover elkaar geplaatst zijn met de open zijden naar elkaar toe. De twee overkappigen worden gekoppeld met een nok. Hierdoor is het looppad overdekt en ontstaat een heel ruime, overdekte overkapping. 

Feesteijke opening 

De stalling is geplaatst bij de nieuwe vestiging van Avres aan de Marconiweg in Gorinchem. De ruim 40 medewerkers hebben nu de mogelijkheid om de fiets droog te stallen. Falco's VCA gecertificeerde monteurs plaatsten de fietsoverkapping op locatie en mochten de stalling feestelijk openen!

Wandbekleding

Zoals te zien op enkele foto's bestaan de wanden uit een stalen frame als basis. Op het stalen frame is open latwerk bevestigd. Echter steeds vaker wordt de overkapping bekleed met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc. etc.. Klik hier voor een overzicht. 

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland. 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!