Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 45: Fietsoverkapping met Delft Rabat bij appartementencomplex

Week 45: Fietsoverkapping met Delft Rabat bij appartementencomplex
Week 45: Fietsoverkapping met Delft Rabat bij appartementencomplex
Montage project van de week 11 nov 2022

De Kompaskerk in Wieringerwerf is gebouwd in 1937. Vanaf 2002 stond de kerk leeg en in 2022 is deze bijzondere plek getransformeerd tot een project met 15 stijlvolle huurappartementen. In week 41 zijn alle appartementen opgeleverd aan de bewoners.

Opdrachtgever Adviesbureau Corporatiekracht hield bij de inrichting van het buitenterrein rekening met het feit dat de bewoners geen eigen schuur of garage hebben. Daarom kreeg Falco de vraag een fietsenstalling te ontwerpen en te produceren zoals die in de allereerste artist impressions te zien is. Voor Falco geen moeilijk vraagstuk: alle modellen fietsoverkappingen worden immers van begin tot eind in onze eigen fabriek geproduceerd en de mogelijkheden en opties zijn dus eindeloos.

Basis is de FalcoLok-500 fietsoverkapping: een vandalismebestendige overkapping dankzij de robuuste stalen thermisch verzinkte basisconstructie. De overkapping heeft een afmeting van ca. 1750x400 cm. Qua wandbekleding is gekozen voor Delft Rabat-500 in zwart met een houtnerfmotief. De bekleding loopt tot bovenaan de overkapping en ook de hoeken zijn afgewerkt met Rabat. Een heel mooi en strak geheel! Het dak is van polycarbonaat; daardoor is de lichtinval maximaal. Aan beide korte zijden van de stalling zit een naar binnen draaiende deur met slot. De deurdranger zorgt ervoor dat de deur na opening automatisch weer in het slot valt. Binnenin de fietsoverkapping staan FalcoSound fietsenrekken, waarin in totaal 45 fietsen geparkeerd kunnen worden. In de fietsenberging is voor ieder appartement een eigen oplaadmogelijkheid voor de elektrische fiets aanwezig. 

Onze VCA gecertificeerde monteurs plaatsten niet alleen de fietsoverkapping op locatie, maar namen ook de herbestrating voor hun rekening. Neem voor meer informatie contact via de mail; info@falco.nl of telefoon; 0546 55 44 44. Leg uw idee voor en wij adviseren of het project haalbaar is, geschikt is voor de betreffende buitenruimte en of het budget passend is. 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!