Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 40: FalcoLok met traliepanelen en overlap schroten

Week 40: FalcoLok met traliepanelen en overlap schroten
Week 40: FalcoLok met traliepanelen en overlap schroten
Montage project van de week 7 okt 2022

Bij een appartementencomplex aan de Heideparkseweg in Nijmegen, is een grote fietsenberging geplaatst waar de bewoners hun fietsen droog en veilig kan parkeren. De fietsoverkapping is voorzien van verschillende soorten wandbekleding en een draaideur aan beide korte zijden.

FalcoLok fietsoverkapping op maat

De opdrachtgever heeft gekozen voor een FalcoLok fietsoverkapping met een diepte van 500 cm en een breedte van 800 cm. Het dak is opgebouwd met stalen dakframes met geïntegreerde goot en aluzinc profielplaten. Onze overkappingen zijn beschikbaar met verschillende wandbekledingen. De fietsoverkapping die in Nijmegen is geleverd is aan drie wanden bekleed met traliepanelen aan aan één wand bekleed met overlap schroten. De gehele staalconstructie, inclusief de traliepanelen, is gepoedercoat in RAL 1019 grijsbeige.

Fietsenrekken

Gezien de huidige tijd is het belangrijk om een goede gelegenheid te bieden om fietsen veilig te parkeren. Onze projectadviseurs geven graag advies welke overkappingen en welke fietsenrekken geschikt zijn voor welke locatie. Voor vragen of advies kunt u bellen met Falco: 0546 55 44 44 of e-mailen naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!