Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 4: Fietsoverkapping met belatting in kleur zwart

Week 4: Fietsoverkapping met belatting in kleur zwart
113507 fietsoverkapping berging
Montage project van de week 29 jan 2021

In opdracht van Soweco Nederland werd deze week bij zorgcomplex De Finke in Koudum een FalcoLok fietsoverkapping/berging met zwarte belatting geplaatst. 

De overkapping heeft een afmeting van ca. 3x10 meter en een hoogte van ruim 2 meter en is voorzien van twee afsluitbare schuifdeuren. Middels een tussenwand zijn er twee compartimenten ontstaan: een gedeelte voor te parkeren fietsen en een gedeelte dat dienst doet als containerberging. De wandafwerking van de gehele overkapping is van FSC® gecertificeerde belatting in zwart RAL 9005 gecoat. Bij het gedeelte van de fietsoverkapping is gekozen voor een open belatting terwijl het gedeelte, dat als containerberging dient, voorzien is van overlap schroten. In de ruimte waar de fietsen gestald worden zijn ook fietsoplaadpunten aangebracht voor elektrische fietsen.

Wandbekleding

Bij de FalcoLok serie heeft u keuze uit vele wandbekledingen. Het meest wordt latwerk toegepast. Maar steeds meer wordt de overkapping bekleed met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc. etc. Klik hier voor een overzicht. De bekleding wordt altijd gemonteerd op een stalen frame.

Weten wat een overkapping kost? Bel 0546 - 55 44 44, chat of vraag meer informatie aan.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!