Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 4: FalcoTel-C combi overkapping

Week 4: FalcoTel-C combi overkapping
Week 4: FalcoTel-C combi overkapping
Montage project van de week 27 jan 2023

Het Hoogheemraadschap van Delfland te Vlaardingen was op zoek naar een ruime, open overkapping. Door twee enkelzijdige overkappingen FalcoTel-E tegenover elkaar te plaatsen met de open zijden naar elkaar toe wordt er een combi gecreëerd. De twee overkappingen worden gekoppeld met een nok. Hierdoor is het looppad overdekt en is de FalcoTel-C combi overkapping ontstaan. Bij deze serie heeft u keuze uit vele wandbekledingen. Het meest wordt open latwerk toegepast. Maar steeds meer wordt de overkapping bekleed met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc. etc. Klik hier voor een overzicht. De bekleding wordt altijd gemonteerd op een stalen frame.

Afsluitbaar

Het Hoogheemraadschap van Delfland kozen voor een open overkapping. Omdat het relatief eenvoudig is om een bestaand standaard product aan te passen, is het dankzij ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen ook mogelijk om de FalcoTel-C overkapping af te sluiten middels een deur. Klik hier voor een project in Reeuwijk waarbij de overkapping wordt gebruikt als stalling van fietsen, bolderkarren, skelters en kano's. Maar er is nog meer mogelijk! Wat te denken van een FalcoTel-C overkapping met damwandplaten of een FalcoTel-C overkapping met één zijwand gedeeltelijk dicht om de sociale controle te houden? Neem contact op voor de vele mogelijkheden!

NEN-EN 1090

Na een audit waarin de productiebeheersing van Falco is onderzocht en in overeenstemming is bevonden met de norm, is onlangs ons NEN-EN 1090 certificaat zeker gesteld. U bent hiermee verzekerd dat de stalen constructie van onze overkappingen voldoen aan de statische berekening volgens de zwaarste waardes die van toepassing zijn in Nederland. Naar aanleiding van de audit zijn onze lassers afgelopen week getoetst en gecertificeerd. Lees hier meer over NEN-EN 1090.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!