Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 4: Cycle hub in Groot Brittannië

Week 4: Cycle hub in Groot Brittannië
Week 4: Cycle hub in Groot Brittannië
Montage project van de week 28 jan 2022

Voor het montageproject van deze week gaan we naar het Verenigd Koninkrijk. Daar plaatsen de monteurs van dochterbedrijf Falco UK Ltd. al sinds jaar en dag in met name grote steden zogenaamde cycle hubs: fietsoverkappingen in combinatie met fietsparkeersystemen, vaak ook nog uitgerust met allerlei hulpmiddelen voor fietsers zoals reparatiestandaard FalcoFiks 2.0 en straatmeubilair zoals banken en afvalbakken. En vaak zijn deze fietsoverkappingen fraai bestickerd met het logo van de afnemer of met bijvoorbeeld een sticker van een fiets. Wanneer de staalconstructie dan ook nog eens gepoedercoat wordt ontstaat er een luxe hub met een mooie uitstraling en veel voorzieningen.  

Runcorn Railway Station

De op maat gemaakte overkapping, welke is gebaseerd op onze FalcoLok overkapping, is vervaardigd uit een combinatie van thermisch verzinkt staal en wanden van gelaagd glas. De Cycle hub die hierboven te zien is, is in opdracht van First Trenitalia West Coast Rail geplaatst bij Runcorn Railway Station, zo'n 20 kilometer ten oosten van Liverpool. De fietsoverkapping, met een afmeting van 6x4 meter heeft een in RAL 5020 gepoedercoate staalconstructie. Binnenin de cycle hub staan FalcoLevel Premium etagerekken met plek voor 22 fietsen. Daarnaast vindt u aanleunbeugels in de overkapping en een FalcoFiks 2.0 fietsreparatiezuil. 

Nederlandse variant

De Cycle hubs zijn erg populair in de U.K en ook in andere Europese landen worden er steeds vaker fietsenstallingen in de vorm van een cycle hub geplaatst. Uiteraard zijn we bereid om met Nederlandse klanten mee te denken over een eigen alternatief op de cycle hubs.  Voor een overkapping op maat neemt u contact op met één van Falco's projectadviseurs, zij adviseren u graag!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!