Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 39: Nieuw Woelwijck breidt bestaande fietsoverkapping uit

Week 39: Nieuw Woelwijck breidt bestaande fietsoverkapping uit
Week 39: Nieuw Woelwijck breidt bestaande fietsoverkapping uit
Montage project van de week 28 sep 2023

Nieuw Woelwijck is een terugkerende relatie. Al eerder koos de gemeenschap waar bijna 400 mensen met een verstandelijke beperking op een aangepaste wijze kunnen leven en wonen voor straatmeubillair in de vorm van een FalcoFlora boombank en meerdere fietsoverkappingenOp één locatie wilde Nieuw Woelwijck de bestaande fietsenstalling uitbreiden om zo nog meer bescherming te bieden aan de kostbare tweewielers van de bewoners. Twee overkappingen Falco Tel-E staan tegenover elkaar geplaatst met de open zijden naar elkaar toe. Door een looppadafdekking te plaatsen is de gehele fietsenstalling overdekt gemaakt. Om aan de statische berekening te blijven voldoen zijn extra wandelementen aan de bestaande kopwanden toegevoegd. Aan het kleurverschil van het hout is nu nog te zien wat het nieuwe en wat het oudere gedeelte is, maar dat verschil zal na verloop van tijd en vergrijzing van het hout niet meer te zien zijn.

Wat deze overkappingen zo bijzonder maakt, is niet alleen het doordachte ontwerp, maar ook de feilloze uitvoering. In onze eigen fabriek wordt met de grootste zorg en precisie geproduceerd, en de montage gebeurt eveneens in eigen beheer. Dit garandeert niet alleen kwaliteit, maar ook snelheid en efficiëntie.

Vragen?

Voldoet uw fietsoverkapping niet helemaal naar wens? Het is relatief eenvoudig om aanpassingen te doen op een bestaand product. Kwaliteit en maatwerk zijn de sleutelwoorden die ons drijven, en dat merkt u in elk project dat we aangaan.Vraag onze project adviseurs voor meer informatie!

Praktijkvoorbeelden

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!